Úvodní stránka

Řadí se Česká republika mezi země, které berou rovnost žen a mužů vážně? Co je Vládní a evropská strategie rovnosti žen a mužů a jak je naplňována? Jedny z otázek, které zazněly na včerejším semináři „Vládní a evropská strategie rovnosti žen a mužů, aneb co musíme plnit a v čem můžeme být nápomocni odborným útvarům“. Za účasti poslankyně Parlamentu ČR paní Aleny Gajdůškové, ředitele odboru rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR pana Radana Šafaříka a státní tajemnice v Ministerstvu průmyslu a obchodu paní Martiny Děvěrové jsme diskutovali nad genderovou problematikou, především o úkolech, které z ní pro nás vyplývají.

Rovné příležitosti žen a mužů na ministerstvu Mezi více než šesti desítkami účastníků semináře jak ředitelé/ředitelky odborů MPO, tak i další vedoucí pracovníci a zaměstnanci MPO, dále pak ředitelé/ředitelky a vedoucí pracovníci z příspěvkových organizací MPO, organizačních složek státu, zástupci z MPSV a Úřadu vlády ČR. Z hlediska genderového byla účast na semináři téměř vyrovnaná, ženy převažovaly pouze minimálně.

Cílem semináře bylo seznámení s vládní a evropskou strategií, co musíme plnit a které závazky jsou pro nás zásadní, vysvětlení pozice gender focal point, tedy pozice rezortního koordinátora/koordinátorky rovnosti žen a mužů. Zároveň bylo snahou semináře poukázat odborným útvarům, kde jim můžeme být nápomocni.

"Budeme se snažit poskytnout našim zaměstnancům takové pracovní prostředí, ve kterém se jim bude příjemně pracovat a zároveň zůstane ministerstvo konkurenceschopným zaměstnavatelem," uvedla na úvod semináře státní tajemnice Martina Děvěrová.

Seminář přinesl mnoho zásadních informací z oblasti vládních a evropských priorit, které musíme závazně plnit a řídit se jimi. Na základě konzultací s kolegy – jak bezprostředně po skončení semináře, tak i později – vyplynulo, že seminář byl hodnocen velice pozitivně.

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/rovnost-zen-a-muzu/projekt-zajisteni-rovnych-prilezitosti/workshopy-a-seminare/...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V