Úvodní stránka

Publikováno:
20.6.2018
Autor:
odbor 31500

Dne 13. června 2018 se uskutečnil další seminář ke Koncepci zavádění metody BIM v ČR organizovaný Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) a Českou agenturou pro standardizaci (ČAS), tentokrát zaměřený na téma pilotních projektů.


SEMINÁŘ pro veřejné zadavatele II. „Zavádění koncepce BIM v ČR" – workshop pilotní projekty

Zástupci veřejných zadavatelů projevili na prvním semináři v rámci zavádění Koncepce BIM v ČR, který proběhl počátkem dubna 2018, velký zájem o informace týkající se pilotních projektů. Proto byl na toto téma zorganizován samostatný workshop, tentokráte v sídle agentury ČAS.

Cílem akce bylo detailnější seznámení s problematikou pilotních projektů v souvislosti se zaváděním metody BIM a celkově lepší porozumění potřebám, možnostem a očekáváním v souvislosti s touto agendou.

Hlavním přednášejícím byl pan Jaroslav Nechyba, ředitel odboru Koncepce BIM ČAS, který vysvětlil hlavní účel pilotních projektů – ověřovat dílčí výstupy a zprostředkovat zpětné vazby pro metodiky a standardy zpracovávané v rámci realizace Koncepce zavádění metody BIM v ČR (Koncepce BIM). Dále představil činnost pracovní skupiny pro pilotní projekty a osvětlil způsob podpory pro zájemce o pilotní projekty.

Přítomné čtyři desítky zástupců veřejných zadavatelů se od počátku živě zapojili do diskuse a kladli mnoho dotazů, týkajících se mj. způsobu, jak se stát pilotním projektem. Žádosti přijímá agentura ČAS, Odbor koncepce BIM mailem na adresu PS01.BIM@agentura-cas.cz a od července bude možné přihlásit se prostřednictvím portálu www.KoncepceBIM.cz, kde budou pilotní projekty prezentovány. Po konzultační schůzce a poskytnutí informací od zadavatele dojde k vyhodnocení žádosti (MPO ve spolupráci s ČAS). Kritérii bude připravenost zadavatele, jeho zázemí a znalosti metody BIM. Již nyní je vhodné, aby případný zájemce zajistil pracovníka, který se bude BIM dlouhodobě zabývat, optimalizoval procesy v organizaci a ve spolupráci s odborným poradcem sestavil dlouhodobější plán implementace BIM do organizace.

Na workshopu vystoupili také Ing. Štěpánka Tomanová, Dr. Lukáš Klee, LL.M., Ph.D., MBA a Ing. Josef Žák, Ph.D., který seznámil osazenstvo s konceptem informačního modelu. Účast ze strany veřejných zadavatelů byla hojná a přednášející osvětlili přítomným mnohé otázky týkající se tematiky pilotních projektů.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/stavebnictvi-a-suroviny/bim/seminar-pro-verejne-zadavatele-ii--_zavadeni-koncepce-bim-v-cr...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.