Úvodní stránka

Publikováno:
13.4.2022
Autor:
odbor 31500

Celkem čtyři nové moderní učebny v rámci nově vybudovaného Centra interaktivní výuky (CIV) začala v těchto dnech pro výuku užívat Akademie řemesel Praha, která se tímto projektem zapojila do společné inciativy Magistrátu hlavního města Prahy a Hospodářské komory.


Jedná se o komplex čtyř speciálních učeben s kapacitou pro minimálně 15 žáků, kteří se zde mohou setkat a naučit pracovat s novými digitálními  technologiemi. Učebny jsou přínosem také pro pedagogy, kteří zde mohou seznámit své žáky s nejmodernějšími trendy v oblasti digitalizace průmyslu a stavebnictví jako je například 3D tisk a výuka v prostředí 3D reality.

Pro jednoduší orientaci byly jednotlivé učebny od sebe rozlišeny barevně, přičemž zvolené barvě učebny je přizpůsoben i nábytek, barva podlahy a další vybavení místnosti. Všechny učebny jsou vybaveny moderními technologiemi, počínaje výkonnými počítači, přes interaktivní a digitální tabule či technologie pro výuku prezentační schopností jako jsou například projektory pro celoplošnou projekci, dálkově ovladatelné online kamery a další  digitální pomůcky pro výuku těchto schopností.

Modrá třída je zaměřena na práci žáků s počítači včetně výuky s jejich využitím jako je například jazyková výuka či výuka práce s programem AutoCad. Zelená učebna je pak vybavena tak, aby co nejvíce podpořila formu skupinového učení, přičemž jednou z pomůcek pro žáky jsou např. konvertibilní notebooky. Je vybavena také 3D tiskárnou, která umožní studenty seznámit s touto moderní technologií. Na zelenou učebnu navazuje červená třída, která je primárně určena pro výuku v 3D realitě. Poslední, žlutá učebna je navržena pro výuku v oblasti multimedií kde hlavním cílem je posílení prezentačních schopností studentů. Jak vyplývá z výše uvedeného popisu získala Akademie řemesel Praha vybudováním nového CIV technické zázemí, které významně přispěje k dalšímu zkvalitnění výuky studentů a to zejména v tolik potřebných digitálních schopnostech.

Na celopražské úrovni, kde spolu s těmito čtyřmi učebnami vzniklo celkem 48 moderních  tříd, se do projektu zapojila široká škála škol od gymnázií přes průmyslové a odborné školy až po konzervatoř, se jedná o projekt, který díky společné iniciativě magistrátu a Hospodářské komory, přispěje k dalšímu zkvalitnění výuky. V případě Centra interaktivní výuky Akademii řemesel Praha, byla jeho realizace na odborné úrovni podpořena i ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu, zastoupeného odborem stavebnictví a stavebních hmot, které aktivity v oblasti odborného školství, zejména v oblasti stavební, dlouhodobě podporuje. Svědčí o  tom i členství zaměstnance MPO Ing. Miroslava Pivrnce, ve školní radě této střední školy. 


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/stavebnictvi-a-suroviny/informace-z-odvetvi/nove-moderni-ucebny-na-akademii-remesel-praha-...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.