Úvodní stránka

Publikováno:
24.9.2021
Autor:
odbor 31500

Celkem 33 nominací na tituly Stavba roku 2021 a 2 nominace na titul Zahraniční stavba roku 2021, byly oznámeny v pondělí 6. září 2021 na slavnostním nominačním večeru v Dopravní hale Národního technického muzea v Praze. Hlavním organizátorem soutěže je každoročně Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.


Co přináší soutěžní přehlídka Stavba roku 2021?

Ve Stavbě roku vyhrávají nejen ocenění, ale všichni kdo se do soutěže  přihlásili. Přihláška byla pro přihlášené pouze prvním krokem k představení svého stavebního počinu, nejen odborné veřejnosti, ale také krokem k seznámení široké veřejnosti, napříč všemi regiony.

Porota složená ze zástupců vypisovatelů z řad architektů a inženýrů pracovala letos v následujícím  složení: předseda poroty Ing. arch.  et. Akad. arch. Jan Vrana a její členové: Ing. arch. Martina Hovořáková (Nadace ABF), Ing. Renata Zdařilová, Ph.D. (ČKAIT), doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D. (SPS ČR) a Ing. Ladislav Vaněk (MPO ČR). Porota navštívila v rámci hodnocení během července a srpna všech 90 přihlášených staveb. Za Sbor expertů navštívil většinu staveb spolu s porotou i  prof. Ing. arch. Zděněk Jiran.

Spuštěno hlasování veřejnosti

Již tradičně můžete také na stránkách soutěže Stavba roku http://www.stavbaroku.cz/ dát svůj hlas Vámi favorizované stavbě v hlasování veřejnosti, které se koná  od 1. 7. 2021 do 17. 10. 2021 do 12:00, kdy bude hlasování ukončeno a výsledky hlasování budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru v Betlémské kapli v Praze. Hlasování je možné ze všech přihlášených staveb. Cenu veřejnosti zaštiťuje CNN Prima NEWS, která se v letošním roce stala generálním mediálním partnerem soutěžní přehlídky.

Vyhlášení a udělení titulů Stavba roku 2021

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v pondělí 18. října 2021 v Betlémské kapli v Praze. Večer bude probíhat v rámci Dnů stavitelství a architektury organizovaných SIA ČR – Radou výstavby, a kromě ocenění Stavba roku 2021 se bude udělovat tradičně i ocenění v soutěžích Zahraniční stavba roku 2021. Během večera bude, i v letošním roce, oceněna Osobnost stavitelství 2021. Toto ocenění každoročně uděluje SIA ČR – Rada výstavby, která sdružuje nejvýznamnější a nejdůležitější profesní uskupení ve svém oboru.

Přihlášená, nominovaná i oceněná díla Stavby roku 2021 budou k vidění na výstavách, veletrzích a při dalších příležitostech v průběhu celého roku v České republice i v zahraničí, a to spolu s unikátním filmovým dokumentem zachycujícím jednotlivá díla.

Soutěž získala řadu záštit významných institucí, mimo jiné i záštitu prezidenta České republiky, předsedy Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva dopravy, Ministerstva kultury, Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva financí, primátora hlavního města Prahy, rektora ČVUT v Praze, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR, všech krajů České republiky a také podporu nejrůznějších dalších odborných institucí.

Všechny přihlášené stavby jsou umístěny na webu Stavby roku 2021 na  stránkách soutěže Stavba roku www.stavbaroku.cz.

Zdroj: Nadace ABF



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/stavebnictvi-a-suroviny/souteze/stavba-roku/do-finale-o-titul-stavba-roku-2021-porota-nomi...



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.