Úvodní stránka

Publikováno:
3.11.2020
Autor:
31400

Ve dnech 2. a 3. listopadu 2020 se uskutečnila virtuální konference s názvem MENA Energy Meet (Middle East and North Africa) pod patronací Ministerstva energetiky a nerostných surovin Sultanátu Omán.


Virtuální konference se stala místem setkání globálních a regionálních aktérů v oblasti energetiky, předních průmyslových odborníků, osob s rozhodovacími pravomocemi (decision-makers), tvůrci politik (policy makers) a vládních úředníků z celého hodnotového řetězce, kteří se zapojili do dialogu, diskutovali o aktuálních výzvách a obchodních příležitostech rozvíjet tržní strategie, sdíleli své znalosti, promyšlené přístupy a identifikovali řešení zaměřená na utváření budoucnosti energetického sektoru.

Akce byla svým rozsahem bezkonkurenční a účastníkům nabídla definitivní platformu zahrnující diverzifikovanou energetickou skladbu a všechny aspekty energetického průmyslu napříč ropou a plynem proti proudu, střední proud a po proudu (upstream, midstream and downstream), obnovitelné zdroje, energie, veřejné služby a další.

Setkání kladlo důraz na oživení růstu po COVID-19 v kombinaci s umožněním energetické transformace a transformace spolu s výhledy nad rámec současných krizí a analýzou dopadů na energetický sektor v příštím roce.

Na summitu byla hvězdná sestava řečníků, prezentace, případové studie a panelové diskuse, které umožnily přístup k množství špičkových znalostí v oboru, výměně informací, nejmodernějším poznatkům a výhledům s akčními akcemi.

Řečníci byli vybíráni na základě vzájemného hodnocení poradním výborem, který sdružuje energetické profesionály, vůdčí osobnosti v oboru, strategické myslitele, vedoucí pracovníky, špičkové technické a projektové ovlivňující subjekty z regionu MENA a ze světa. Za MPO se virtuální konference účastnili pracovnici Odboru politiky nerostných surovin a vystoupení měl RNDr. Jaroslav Reif, vedoucí Oddělení politiky nerostných surovin na téma: „Politika nerostných surovin zemí MENA, České republiky a Evropské unie“.

Agenda rovněž prozkoumala roli digitálních technologií při podpoře inovací, optimalizace a zlepšování v celém odvětví. Jednotlivé panely poskytly informativní prezentace o klíčových tématech ovlivňujících sektor, od analýzy dat, strojového učení, kybernetické bezpečnosti, digitální transformace a dalších.

Z témat, které jsou vysoce aktuální lze uvést prezentaci nejmodernějších technologií na ukládání oxidu uhličitého (CO2) do horninového prostředí a celkové snižování emisí, prezentaci řady technologií, kde se snoubí zpracování nerostných surovin s oběhovým hospodářstvím (cirkulární ekonomikou) a pronikání digitalizace, automatizace a robotizace do procesů průzkumu, těžby a zpracování nerostných surovin. Dle předběžné informace od pořadatelů se ke virtuální konferenci MENA Energy Meet připojilo v průběhu prvního dne 1500 účastníků. Z českých firem na virtuálním veletrhu vystavují 4 firmy.

Další informace o virtuální konferenci: https://www.menaenergymeet.com/

 

Pozn.

Blízký východ a severní Afrika (MENA) je region, který zahrnuje přibližně 22 zemí Blízkého východu a severní Afriky. Region MENA představuje přibližně 6% světové populace, 60% světových zásob ropy a 45% světových zásob zemního plynu. Vzhledem k monokomoditnímu přístupu k surovinám a zaměření pouze na ropu a plyn nejsou dosud zásoby ostatních nerostných surovin vůbec prozkoumány. Významné zásoby ropy a zemního plynu v MENA činí tento region důležitým ekonomickým hráčem a neopomenutelnou součástí globální hospodářské stability, která bývá často Evropou opomíjena. HDP MENA je asi 3,3 bilionu dolarů, což představuje 4,5% světového HDP. Saúdská Arábie je největší ekonomikou s HDP ve výši 740 miliard dolarů, následovaný Íránem (333,6 miliard dolarů), Spojenými arabskými emiráty (382 miliard dolarů) a Egyptem (249 miliard dolarů).



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/stavebnictvi-a-suroviny/surovinova-politika/vyzvy-seminare-a-informace-ze-sveta-nerostnych...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.