Úvodní stránka

Publikováno:
11.4.2023
Autor:
odbor 31400

Ve dnech 3. – 6. dubna 2023 se konala oborová mise z oblasti surovinového a důlního průmyslu ze Severní Makedonie. Mise se konala v rámci PROPED a byla organizována Ministerstvem průmyslu a obchodu (Odbor surovinové politiky) a velvyslanectvím ČR ve Skopje. Makedonská mise do České republiky navazuje na misi České republiky do Severní Makedonie v dubnu loňského roku.


Cílem mise bylo navázat konkrétní spolupráci v oblasti průzkumu, těžby a zpracování nerostných surovin. Mise se zúčastnili zástupci Nawaf Baara, ředitel, Makedonská geologická služba a představitelé soukromého sektoru z oboru (firmy ESM, AD Cementarnica US JE). Účastníci mise se setkali, za účasti českého obchodního rady ZÚ Skopje Davida Černohorského, s představiteli Ministerstva průmyslu a obchodu Pavla Kaviny, ředitele odboru surovinové politiky a dalšími experty z odboru surovinové politiky. Makedonská delegace (Makedonská geologická služba) se setkala s ředitelem České geologické služby Zdeňkem Venerou. Zástupci makedonských firem mohli během pobytu v České republice jednat o možnostech budoucí spolupráce s členy asociace České dobývací techniky. Účastníci mise navštívili třídící linku dolů Darkov, firmy DSP Přerov, ENELEX, ZVVZ, NOEN, důl Tušimice, elektrárnu Tušimice. Zde se setkali s vedením firem a měli možnost si prohlédnout výrobní provozy.  

 

Pozn.

FERRIT - největší podíl produkce tvoří závěsný dopravní systém, který společnosti vydobyl vedoucí postavení na světových trzích. Dále pozemní kolejová doprava, stroje s kolovým a pásovým podvozkem.

DSP Přerov - výrobce strojů pro technologie zpracování nerostných surovin. Mezi hlavní činnosti firmy patří konstrukční vývoj vlastních řešení základních strojů pro úpravu kameniva, tedy zejména drtičů a třídičů.

ENELEX - nosným programem firmy Enelex je návrh a realizace systémů řízení kvality uhlí tzv. „Coal Quality Management Systems“ pro homogenizaci uhlí, výroba on-line analyzátorů pro kontinuální měření kvality uhlí, výroba automatických vzorkovačů paliva a také výroba analyzátorů kyslíku pro optimalizaci spalování v elektrárnách, teplárnách, průmyslových kotelnách a spalovnách.

ZVVZ - mezi klíčovou obchodní činnost patří vývoj, výroba, dodávky, montáž a servis zejména v oblastech čištění spalin, odlučování a filtrace, ventilátorů, jaderné energetiky, HVAC, a pneumatické dopravy.

NOEN - specialista na systémy povrchové těžby a zauhlovací systémy (stroje a zařízení pro povrchovou těžbu, dopravní systémy, skládkové systémy).

Důl Tušimice - je jednou z těžebních lokalit společnosti Severočeské doly a. s. Leží v okrese Chomutov v Ústeckém kraji. V povrchovém dole se těží hnědé uhlí.

Elektrárna Tušimice 2 - je uhelná tepelná elektrárna u obce Tušimice, zhruba 5 km východně od města Kadaň v okrese Chomutov. Vlastníkem a provozovatelem elektrárny s výkonem 4×200 MW je společnost ČEZ.


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/stavebnictvi-a-suroviny/surovinova-politika/vyzvy-seminare-a-informace-ze-sveta-nerostnych...
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.