Reakce na článek v deníku Právo: Služební zákon dělá zmatky v tiskových odborech

V článku byla uvedena informace, že zaměstnanci odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra nevědí, zda se jich přechod pod služební zákon týká či ne. 

„To, který z – dikce zákona o státní službě (ZSS) – „dosavadní zaměstnanec“ služebního úřadu, tj. i ministerstva, přejde do režimu státní služby, vyplývá ze ZSS a jeho prováděcích předpisů – nařízení vlády o katalogu správních činností, nařízení vlády o pravidlech organizace služebního úřadu a z nařízení vlády o oborech služby. Na základě těchto prováděcích předpisů byl připraven návrh systemizace služebních míst a návrh systemizace pracovních míst za všechny služební úřady – v resortu MV jsou to i státní oblastní archivy a Správa základních registrů. Tyto návrhy vycházely z podkladů vedoucích zaměstnanců, kteří za danou agendu odpovídají. Z podkladů k systemizaci je tedy jasné, které pracovní pozice na odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra budou spadat pod služební zákon a které pod zákoník práce. Nepochybně se tedy pozná, koho se přechod pod služební zákon týkat bude a koho ne, včetně toho, v jaké platové třídě a s jakou činností zaměstnanec buď přechází do státní služby, nebo zůstává v režimu zákoníku práce. Návrh systemizace je kompletně připravený, předložený sekcí pro státní službu a nyní se projednává s Ministerstvem financí a se sekcí pro státní službu. Po schválení vládou budou všichni zaměstnanci adresně informováni o svém statusu a ti, kterých se to týká, budou mít čas do konce srpna požádat o přijetí do služebního poměru. Rovněž do této chvíle jsou všichni zaměstnanci řádně informováni v rámci interní komunikace, za kterou odpovídá personální odbor prostřednictvím Personálního zpravodaje, zodpovídá individuální dotazy a pořádá různá školení,“ objasnil státní tajemník Jiří Kaucký.
 
„ Informace zveřejněná v deníku Právo a na Novinkách.cz o tom, že zaměstnanci odboru tisku a PR MV nevědí, zda se jich přechod pod služební zákon týká či ne, není pravdivá. Jde o pochybení pracovníka, který tuto informaci podal,“ řekla ředitelka odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra Lucie Nováková.

Zdroj datwww.mvcr.cz
Originálmvcr.cz/clanek/clanek/reakce-na-clanek-v-deniku-pravo-sluzebni-zakon-dela-zmatky-v-tiskovych-odborec...
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V