Milan Chovanec: hledáme řešení, jak pomoci regionům se sociálně vyloučenými lokalitami

Ministr vnitra Milan Chovanec dnes, v pátek 6. června 2014, navštívil spolu s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou Tominovou Moravskoslezský kraj. S místními zástupci jednal o řešení problémů sociálně vyloučených lokalit, drogové kriminalitě nebo bezpečnosti na fotbalových stadionech.  

Milan Chovanec v Moravskoslezském kraji ujistil místní politiky i ostatní občany, že vláda myslí boj s problémovými lokalitami a na ně navazujícími problémy vážně. „Ostravsko problémem sociálně vyloučených lokalit velmi trpí. Je však nutné si přiznat, že tímto jevem trpí téměř všechny kraje. Za sebe i za vládu proto říkám, že usilovně pracujeme na řešeních, která by regionům pomohla situaci pozitivně řešit. Tuto tematiku je však potřeba řešit napříč resorty, na příkaz premiéra už proto vznikla meziresortní pracovní skupina a já doufám, že tak budeme moci brzy přejít od slov k viditelným činům,“ řekl mj. v Ostravě Milan Chovanec. Stát podle ministra nebude vyhazovat peníze na tzv. pseudoubytovny a podnikatele, kteří kšeftují s lidskou bídou, ale finanční prostředky místo toho investuje do slušného sociálního bydlení.
 
Ministr vnitra také připustil, že existence vyloučených lokalit na sebe navazuje další negativní jevy, jako je drogová a drobná kriminalita. „Jasně vysílám výrobcům drog signál, že s nimi budeme bojovat. Během několika málo týdnů už budeme moci ukázat výsledky zostřeného boje s drogovou kriminalitou,“ dodal ministr vnitra.  
 
Bezpečnost na stadionech
Milan Chovanec navštívil stadion fotbalového klubu Baník Ostrava. Pochválil opatření, která klub přijal k zajištění větší bezpečnosti, a vyzval ostatní majitele fotbalových klubů, aby se i oni k problému postavili zodpovědně. „Fotbalová asociace slíbila klubům, že jim poskytne na zajištění bezpečnosti finanční podporu. Budeme trvat na tom, aby část peněz, které stát na fotbal dává, asociace využila na zajištění větší bezpečnosti při svých akcích,“ oznámil ministr.
 
Ministr vnitra také informoval o tom, že resort vnitra zastavil správní řízení proti Baníku Ostrava v souvislosti s výtržnostmi při zápase Baník Ostrava – Sparta Praha, protože opatření, která klub přijal, vyhodnotili experti jako dostačující.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

Zdroj datwww.mvcr.cz
Originálmvcr.cz/clanek/milan-chovanec-hledame-reseni-jak-pomoci-regionum-se-socialne-vyloucenymi-lokalitami....
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.