Ministr vnitra jmenoval dva nové náměstky

Ministr vnitra Milan Chovanec jmenoval dnes, 14. března 2014, dva nové náměstky. Novou náměstkyní pro veřejnou správu a legislativu je někdejší ředitelka české pobočky Transparency International Adriana Krnáčová. Novým náměstkem pro strategie a evropské fondy je Jiří Zmatlík, který doposud působil jako ředitel úseku veřejných zakázek na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a který ve funkci nahrazuje dosavadního náměstka Petra Osvalda.  

„První průběžné výsledky kontroly projektů MV financovaných EU poukázaly na řadu závažných problémů. Jde o problémy, které jsme nezpůsobili a které v tuto chvíli vyžadují důkladnou analýzu a detailní kontrolu. Poté se budeme snažit tyto problémy v co nejkratší době odstranit, a zabránit tak velkým finančním ztrátám pro ČR,“ řekl ministr vnitra Milan Chovanec.
 
Stav čerpání prostředků ze Strukturálních fondů EU a stav realizace projektů na MV nechal po svém nástupu prověřit náměstkem Osvaldem. „Situace je vážná, nikoliv však úplně ztracená. Vzhledem k problémům, které se při prvotní kontrole objevily, jsem vyhodnotil situaci tak, že vyžaduje neprodlené nasazení odborníka na  oblast kontroly veřejných zakázek,“ dodal Osvald. Rozhodl se proto rezignovat na svoji funkci a doporučil ministrovi jmenovat odborníka na oblast veřejných zakázek, který bude schopen lépe, a hlavně urychleně řešit současnou situaci, a v maximální možné míře tak zabránit možným finančním ztrátám, které by pro ČR vyplývaly z neuznatelnosti nákladů ze strany EU.
 
Ministr Chovanec poděkoval Petru Osvaldovi za jeho gesto, a hlavně za práci, kterou v této fázi kontroly projektů odvedl. „Vzhledem k tomu, že, jak už zaznělo, je třeba jednat neprodleně, rozhodl jsem se jmenovat na pozici náměstka pro strategie a evropské fondy zkušeného odborníka na oblast kontroly a veřejných zakázek Jiřího Zmatlíka,“ dodal.
 
„Situace, do které přicházím, není zcela standardní. V tuto chvíli mohu slíbit jediné: neberu si žádný čas hájení ani čas na seznámení se s úsekem. Prakticky okamžitě začínám plnit úlohu krizového manažera a začínám hledat řešení, jak jednotlivé projekty uchránit před katastrofou,“ uvedl Zmatlík.
 
Milan Chovanec také jmenoval novou náměstkyní Adrianu Krnáčovou, která bude mít na starosti úsek veřejné správy a legislativy. „Mým cílem je předně veřejnou správu stabilizovat v takové podobě, aby z jejích služeb měli užitek nejen občané, ale i zástupci měst a obcí. Veřejnou správu je třeba reformovat, nicméně reforma musí být smysluplná a vzájemně koordinovaná,“ řekla Krnáčová a pokračovala: „Stejně tak je třeba učinit takové kroky, které veřejnou správu udělají transparentní, důvěryhodnou a které zamezí zbytečnému plýtvání finančních prostředků.“
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

Zdroj datwww.mvcr.cz
Originálmvcr.cz/clanek/ministr-vnitra-jmenoval-dva-nove-namestky.aspx
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.