Olymp Centrum sportu Ministerstva vnitra

Ředitel: JUDr. Bc. Michal Volf

OLYMP CENTRUM SPORTU MINISTERSTVA VNITRA
Za Císařským mlýnem 1063
170 06 Praha 7
tel.: 974 846 201
e-mail: olymp@mvcr.cz
datová schránka: zx5ks9a
https://www.olympcsmv.cz/

S platností od 1. ledna 2009 se odbor sportu Ministerstva vnitra transformoval na samostatnou organizační složku státu, čímž vzniklo Centrum sportu Ministerstva vnitra. Ke dni 19. prosince 2016 byla změněna zřizovací listina a název zní OLYMP CENTRUM SPORTU MINISTERSTVA VNITRA.

Prvořadým úkolem této organizace je, v souladu se zákonem o podpoře sportu č. 115/2001, zabezpečení přípravy sportovců ke státní sportovní reprezentaci v následujících sportovních odvětvích: atletika, box, cyklistika, moto, plavání, střelba broková, střelba kulová, tenis (tenis, stolní tenis, badminton), volejbal, vzpírání a box, úpolové sporty (zápas, judo a taekwondo), biatlon a různé sporty. V posledně zmiňovaných je zabezpečována příprava vynikajících jedinců – sportovců, jejichž sportovní odvětví nejsou ve struktuře OLYMP CS MV přímo zastoupena. Oddělení různé sporty bylo rozděleno na různé sporty letní (sportovní lezení, skateboard, jachting, sportovní gymnastika, veslování, skoky na trampolíně, basketbal a cyklistika handicapovaných) a různé sporty zimní (alpské lyžování, rychlobruslení, boby, freeski, mogul skiing, snowboard a skeleton). Sportovci OLYMP CS MV jsou zařazeni v kategoriích instruktor sportu, DPČ a smluvní sportovec. Jejich příprava probíhá na profesionální úrovni pod odborným trenérským vedením, dále je zajišťováno lékařsko-pedagogické sledování i materiální zabezpečení.

Sídlem OLYMP CS MV je areál Ministerstva vnitra v pražské Stromovce, kde se nacházejí oddělení atletiky, tenisu, vzpírání, úpolových sportů a různých sportů letních a různých sportů zimních. Oddělení volejbalu sídlí v Přípotoční ul. v Praze-Vršovicích, oddělení moto má svůj domovský stadion ploché dráhy na Markétě v Praze-Břevnově. Dislokovaná pracoviště OLYMP CS MV jsou: oddělení boxu v Ústí nad Labem, cyklistiky v Hradci Králové, plavání a brokové střelby v Brně, kulové střelby v Plzni a biatlonu v Jablonci nad Nisou.

OLYMP CS MV se podílí na koordinaci resortního sportu, organizaci celostátních policejních mistrovství i mezinárodních soutěží konaných v ČR a vytváří podmínky pro sportovní aktivity policistů, rozvíjející jejich fyzickou zdatnost potřebnou k výkonu služby. V případě potřeby umožňuje a zabezpečuje sportovní činnost zaměstnanců Ministerstva vnitra.

  


1. ledna 2024

Související dokumenty


Zdroj datwww.mvcr.cz
Originálmvcr.cz/clanek/olymp-centrum-sportu-ministerstva-vnitra.aspx
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V