První náměstek ministra vnitra jednal v USA

První náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška je na pracovní návštěvě v USA. Ve čtvrtek, 6. září 2012, navštívil divizi Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) ve Philadelphii, kde se setkal s agenty úřadu, kteří se zabývají násilnou a organizovanou trestnou činností a obchodem s drogami v sociálně vyloučených lokalitách města Philadelphie. 

V průběhu návštěvy úřadu se seznámil se systémem zpracování případů místních gangů a jejich trestné činnosti, a to s důrazem na spolupráci státní, městské a federální policie v rámci tzv. Task Force. Společně s pracovníky FBI pak navštívil také sociálně vyloučené lokality postižené organizovanou trestnou činností, v prvé řadě obchodem s drogami. 

Již ve středu se setkal s pracovníky newyorské části Federálního úřadu pro vyšetřování, s jehož pracovníky hovořil o vyšetřování mezinárodního organizovaného zločinu s vazbou na oblast města New Yorku a o struktuře, výcviku a taktice zásahových jednotek FBI. Navštívil také operační středisko pro závažnou trestnou činnost Metropolitní policie New York, kde se seznámil s prezentací postupu newyorské policie při vyšetřování kriminality na území metropole a způsobem řízení policie s důrazem na odpovědnost policejních manažerů za výsledky.

V úterý se pak v New Yorku zúčastnil části konference k Akčnímu plánu OSN k prevenci, potírání a vymýcení nezákonného obchodu s ručními a lehkými zbraněmi ve všech jeho aspektech.  

Česká republika připravila na okraj konference doprovodnou akci k problematice evidence zbraní, aby svými zkušenostmi přispěla k úsilí vymýtit nelegální obchod s ručními a lehkými zbraněmi. "Česká republika je hluboce přesvědčena, že musíme přijmout veškerá opatření k tomu, aby byla naše planeta bezpečnější, a dosáhnout efektivnější regulace tohoto průmyslového odvětví. Jakožto země, která zbraně vyváží, tuto odpovědnost sdílíme," řekl ve svém úvodním vystoupení zaměřeném na situaci v oblasti regulace a evidence zbraní v ČR Jaroslav Hruška.  

Po vystoupení prvního náměstka následovala prezentace experta z Ministerstva vnitra o současném stavu evidence zbraní a připravovaném systému on-line sledování zbraní v České republice.

Jaroslav Hruška se také v rámci své úterní návštěvy zúčastnil bilaterálního jednání s náměstkem ministra pro vnitřní bezpečnost Keňské republiky Simeonem S. Lesrimou. Kromě témat spojených s obsahem konference hovořili o otázkách týkajících se vzájemné spolupráce ČR a Keni.
 
Pracovní návštěva v USA trvala do 7. září 2012.
 
 
 
Odkazy do noveho okna

vpravo Jaroslav Hruška 

Detailní náhled

uprostřed Petr Habarta, odbor bezpečnost... 

Detailní náhled

vpravo Jaroslav Hruška 

Detailní náhled

Vyloučená lokalita ve Philadelphii 

Detailní náhled

Zdroj datwww.mvcr.cz
Originálmvcr.cz/clanek/prvni-namestek-ministra-vnitra-jednal-v-usa.aspx
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V