České firmy se prezentovaly na potravinářském veletrhu SIAL China 2019 v Šanghaji | Generální konzulát České republiky v Šanghaji

České firmy se prezentovaly na potravinářském veletrhu SIAL China 2019 v Šanghaji

03.06.2019 / 04:00

Česká republika se zúčastnila 20. ročníku největšího potravinářského veletrhu v Asii SIAL China 2019, který se konal ve dnech 14.-16. 5. 2019 v Šanghaji.

Generální konzulát ČR v Šanghaji zajistil v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED účast 6 firem na veletrhu, které reprezentovaly 13 obchodních značek českého potravinářského průmyslu nabízející vysoce kvalitní výrobky pro čínský trh. Slavnostního ceremoniálu zahájení veletrhu se zúčastnil generální konzul R. Krpač, který následně navštívil české vystavovatele. Výrazným úspěchem byla cena „SIAL Innovation 2019“, kterou získala firma Maxim Pharm. Stánek měl vysokou návštěvnost z řad profesionálních firem a podpořil české firmy v pronikání na náročný čínský trh, ale přispěl i k rozšíření povědomí odborné veřejnosti o České republice a jejímu potravinářskému průmyslu.

SIAL China 2019 byl již 20-tý ročník a uskutečnil se na ploše 199 500 m2 v 17 halách. Vystavovatelé z 66 zemí prezentovali 4 300 značek/vystavovatelů pro 112 000 návštěvníků-profesionálů z řad domácích a mezinárodních expertů, distributorů, dovozců a výrobců. Z českých firem se zúčastnili tradiční vystavovatelé: Budějovický Budvar, Marlenka a PMS - Zubr, Litovel, Holba, nově na trhu působící firma Praha Chips/Tretter´s Chips (zeleninoví chipsy, tyčinky, popcorn), BlueTouch zastupující firmy Lahofer (víno), Lór (destiláty) a Třeboňský Regent (pivo) a nové firmy usilující o vstup na čínský trh Deva Nutrition (dětská výživa) a Maxim Pharm/fit4you (doplňky stravy). Firma Bluetouch připravila pro zástupce dovozních společností prezentaci vín Lahofer v rámci veletržního salónu vín.

Heslem letošního ročníku bylo „China Commerce Development Forum 2019 – Road to High Quality Development of Food Industry“, které podtrhlo stále rostoucí poptávku čínského trhu po vysoce kvalitních potravinářských výrobcích v široké diversitě z domácích a zahraničních zdrojů. Právě důraz na kvalitu výrobků nabízí českým potravinářským firmám široké možnosti uplatnění na trhu, a to nejen v tradičních a zavedených komoditách jako je pivo.

Miloš Kučera
vedoucí ekonomického a kulturního odd.
Generální konzulát v Šanghaji

galerie

 
 
 
 
 
 


Zdroj datwww.mzv.cz
Originálmzv.cz/shanghai/cz/obchod_a_ekonomika/x2019_05_14_SIAL_2019.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.