Vyhláška č. 34/2007 Sb., o značkování některých dalších minerálních olejů

Publikováno:
13.3.2007
Autor:
MPO

Vyhláška stanoví podrobnosti značkování některých dalších minerálních olejů (benzol,toluol,xylol,ostatní směsi aromatických uhlovodíků,surové lehké oleje,acyklické nasycené uhlovodíky,acyklické uhlovodíky ostatní,toluen,xyleny a složená org. rozpouštědla)


Vyhláška nabyla účinnosti dne 13. března 2007.

Novela zákona o spotřebních daních

Ministerstvo financí jako předkladatel zákona č. 575/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů a další související zákony (dále jen "novela zákona") navrhlo vzhledem ke zvyšujícímu se počtu kontrolních zjištění, podle kterých se do pohonných hmot přimíchávají jiné nezdaněné výrobky, v části páté novely zákona zavést povinnost značkování některých dalších minerálních olejů.

Ke značkování nově navržené minerální oleje definuje § 134m odst. 1 písm a), f), g) a h) novely zákona. Jedná se o benzol, toluol, xylol, ostatní směsi aromatických uhlovodíků, surové lehké oleje, acyklické nasycené uhlovodíky, acyklické uhlovodíky ostatní, toluen, xyleny a složená organická rozpouštědla. Princip značkování je obdobný s principy obsaženými v zákoně č. 136/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů, který byl platný do 31. prosince 2006.

Novela zákona byla projednána a schválena Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR i Senátem a dne 27. prosince 2006 vyšla ve sbírce zákonů ČR. Novela zákona o spotřebních daních nabyla účinnosti dne 1. ledna 2007.

Vyhláška o značkování některých dalších minerálních olejů

Zmocnění

Vyhláška č. 34/2007 Sb., o značkování některých dalších minerálních olejů [pdf, 324 kB], je vydávána na základě zmocňovacího ustanovení § 139 odst. 3 novely zákona, k provedení § 134l odst. 2, § 134m odst. 3, § 134p odst. 3, odst. 6 písm. d) a odst. 7 zákona.

Předmět úpravy

Cílem vyhlášky je stanovit podrobnosti značkování minerálních olejů, tj. druh použité značkovací látky a její množství, způsob odběru a uchování vzorku, protokol o odběru vzorku, způsob vedení evidence a seznam minerálních olejů, které podle § 134m odst. 3 zákona nesmějí být značkovány, pokud jsou určeny pro použití, při kterém by značkování bylo na závadu. Použití značkovací látky, včetně množství, bylo ověřeno v rámci studie provedené Ústavem paliv a maziv a odsouhlaseno Ministerstvem financí a Generálním ředitelstvím cel.

Notifikace

Návrh vyhlášky je nutné považovat za "technický předpis", jehož předmět úpravy není předmětem úpravy legislativou Evropských společenství, a u kterého tím podle směrnice 98/34/ES vzniká povinnost provedení tzv. notifikace u Evropské komise. Tříměsíční odkladná lhůta, během níž mohli ostatní členské státy a Evropská komise uplatnit k návrhu připomínky, skončila dne 29. ledna 2007. V rámci notifikace byly obdrženy připomínky ze strany Rakouska a Itálie, které však neměly odkladný účinek a notifikace byla ukončena.

Současný stav

Po ukončení notifikace byla vyhláška dne 13. února 2007 podepsána ministrem průmyslu a obchodu Ing. Martinem Římanem a dne 26. února 2007 vyšla ve Sbírce zákonů v částce 13 pod č. 34/2007 Sb.

Vyhláška nabyla účinnosti dne 13. března 2007.

Vyhlášku lze také nalézt ve Sbírce zákonů na adrese: http://www.mvcr.cz/sbirka/2007/sb013—07.pdf.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/prumysl/chemicke-latky-a-smesi/vyhlaska-c--34-2007-sb---o-znackovani-nekterych-dalsich-min...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.