Úvodní stránka

Publikováno:
29.3.2023
Autor:
31300

Polovodiče mají zásadní význam pro fungování naší moderní ekonomiky a společnosti. V uplynulých letech byla Unie svědkem bezprecedentních narušení jejich dodávek, která s sebou nesla vážná zpoždění a negativní dopady na důležitá hospodářská odvětví, včetně zpoždění oprav a údržby základních výrobků pro kritická odvětví.

 


V této souvislosti Komise dne 8. února 2022 zveřejnila balíček evropský Akt o čipech, jehož cílem je řešit celosvětovou krizi v oblasti polovodičů, vytvořit atraktivní prostředí pro investice a posílit vedoucí technologické postavení Evropy v celém hodnotovém řetězci polovodičů. Součástí balíčku je doporučení s okamžitou účinností, které umožní rychlé a koordinované monitorování evropského hodnotového řetězce polovodičů se zaměřením na rizika, která mohou narušit, ohrozit nebo negativně ovlivnit dodávky polovodičů. 

Za účelem řádné koordinace činností Komise a členských států (mimo jiné při monitorování hodnotového řetězce) byla zřízena Evropská expertní skupina pro polovodiče (ESEG). Tato skupina (která bude po přijetí Aktu o čipech nahrazena Radou pro polovodiče) usnadňuje rychlou a účinnou výměnu informací o vývoji na trhu, který by ohrožoval dodávky do Unie, a umožňuje koordinovanou reakci na krize.

Aby skupina mohla: a) stanovit přesné hodnocení rizik, b) zvýšit transparentnost dodavatelského řetězce a jeho odolnost vůči možným narušením a c) umožnit rozhodovacím orgánům reagovat na nedostatek, bude potřebovat včasné informace pocházející přímo od společností. Za tímto účelem Komise kromě jiných iniciativ zřídila tento systém, jehož prostřednictvím mají zúčastněné strany působící v hodnotovém řetězci polovodičů možnost hlásit včasné příznaky narušení.

Poskytnuté informace budou nahrány na zabezpečenou platformu EU-survey, ke které má přístup pouze Evropská komise. Komise bude respektovat důvěrnost informací a údajů získaných prostřednictvím tohoto systému. Budou přijata vhodná opatření, aby bylo možné na obdržené informace reagovat a v případě, že to bude považováno za nezbytné, se s dotčenými stranami spojit.

Pokud vaše organizace ví o narušení hodnotového řetězce polovodičů v EU nebo mu čelí, použijte tento formulář k jeho nahlášení.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/prumysl/zpracovatelsky-prumysl/nahlasovani-naruseni-hodnotoveho-retezce-polovodicu--273411
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.