Úvodní stránka

Publikováno:
25.10.2022
Autor:
odbor 21200

Od 4. prosince 2011 je ve všech členských státech Evropské unie závazné a přímo použitelné nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1071/2009 ze dne 21. října 2009.


Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejňuje podle § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), informaci poskytnutou dne 10. října 2022 na žádost, týkající se přijímání certifikátu uvedeného v žádosti živnostenskými úřady na území České republiky


Ministerstvo po posouzení žádosti poskytlo žadatelce podle § 4 a § 14 odst. 5 písm. d) zákona v souladu s § 4a odst. 2 písm. a) zákona informaci sdělením, že odbor živností a spotřebitelské legislativy nedisponuje informací, zda všechny obecní živnostenské úřady akceptují jako odpovědného zástupce fyzickou osobu, která je držitelem certifikátu uvedeného v žádosti.

Ministerstvo poskytlo žadatelce podle § 12 zákona doprovodnou informaci ve smyslu § 3 odst. 6 zákona, že silniční dopravu provozovanou nákladními vozidly nad 3,5 tuny lze v České republice, za předpokladu, že jsou naplněny znaky živnostenského podnikání ve smyslu § 2 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, (tj. jedná se o soustavnou činnost provozovanou samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených živnostenským zákonem), provozovat na základě živnostenského oprávnění pro koncesovanou živnost s předmětem podnikání „Silniční motorová doprava - nákladní provozovaná vozidly nebo jízdními soupravami o největší povolené hmotnosti přesahující 3,5 tuny určenými k přepravě zvířat nebo věcí“.

Žadatel o koncesi pro provozování silniční motorové dopravy nákladní provozované vozidly nad 3,5 tuny musí kromě všeobecných podmínek provozování živnosti splňovat i zvláštní podmínky podle § 6 odst. 1 zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, kterými jsou: a) usazení, b) dobrá pověst, c) finanční způsobilost, d) odborná způsobilost.

Od 4. prosince 2011 je ve všech členských státech Evropské unie závazné a přímo použitelné nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1071/2009 ze dne 21. října 2009, kterým se zavádějí společná pravidla týkající se závazných podmínek pro výkon povolání podnikatele v silniční dopravě a zrušuje směrnice Rady 96/26/ES (dále jen „nařízení č. 1071/2009“).

Splnění podmínky odborné způsobilosti se prokazuje přímo obecnímu živnostenskému úřadu osvědčením o odborné způsobilosti pro provozování silniční dopravy vydaným buď dopravním úřadem v České republice, nebo orgánem jiného členského státu Evropské unie v souladu s čl. 8 nařízení č. 1071/2009. Odbornou způsobilost lze v souladu s čl. 21 nařízení č. 1071/2009 doložit i osvědčením o odborné způsobilosti vydaným před 4. 12. 2011 (účinnost výše citovaného nařízení) podle směrnice Rady 96/26/ES.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/ministerstvo/aplikace-zakona-c-106-1999-sb/informace-zverejnovane-podle-paragra...


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V