Úvodní stránka

Publikováno:
10.2.2023
Autor:
odbor 32100

Sekce /41000/ energetiky a jaderných zdrojů s účinností od 1. ledna 2023 nahradila dvě dřívější samostatné sekce (sekce /41000/ energetiky, sekce /91000/ jaderné energetiky).


Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejňuje podle § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), informaci poskytnutou dne 26. ledna 2023 na žádost, týkající se sekce energetiky a jaderných zdrojů


Ministerstvo po provedeném testu veřejného zájmu poskytlo žadateli podle § 4 a § 14 odst. 6 písm. c) zákona k informacím požadovaným pod body 1. a 2. žádosti v souladu s § 4a odst. 2 písm. a) zákona informace sdělením, že vrchnímu řediteli sekce na ministerstvu (včetně zaměstnance pověřeného řízením nově vzniklé sekce /41000/ energetiky a jaderných zdrojů a zaměstnance pověřeného řízením nově vzniklé sekce /31000/ hospodářství) přísluší průměrný měsíční hrubý plat tvořený základním platem pro PT 16 v rozpětí od 45.920 do 68.200 Kč podle započitatelné praxe, osobní příplatek ve výši 0 až 68.200 Kč podle výsledku služebního hodnocení a příplatek za vedení ve výši 34 100 Kč. Uvedeným zaměstnancům nejsou vypláceny v souvislosti s výkonem funkce náhrady. Případné mimořádné odměny mohou být nově vzniklým funkcím vrchních ředitelů sekcí, zaměstnanci pověřenému řízením nově vzniklé sekce /41000/ energetiky a jaderných zdrojů a zaměstnanci pověřenému řízením nově vzniklé sekce /31000/ hospodářství v následujícím období vyplaceny za úspěšné splnění mimořádného nebo zvlášť významného pracovního úkolu.

Ministerstvo po provedeném testu veřejného zájmu poskytlo žadateli podle § 4 a § 14 odst. 6 písm. c) zákona k informacím požadovaným pod body 3. a 4. žádosti v souladu s § 4a odst. 2 písm. a) zákona informace sdělením, že se nejedná o omyl. Sekce /41000/ energetiky a jaderných zdrojů s účinností od 1. ledna 2023 nahradila dvě dřívější samostatné sekce (sekce /41000/ energetiky, sekce /91000/ jaderné energetiky). Schéma, na které žadatel ve své žádosti poukazuje, nezobrazuje konkrétní služební místa, ale členění útvarů s cílem popsat mimo jiné řídicí pravomoc z úrovně sekcí nad konkrétními odbory. Dočasně jsou řízením nové sekce ‚pověřeni‘ dva státní zaměstnanci. Ve schématu jsou pod jmény zaměstnanců uvedeny popisky funkcí, v případě textu ‚vrchní ředitel sekce‘ či ‚ředitel odboru‘ jde o standardně do funkce jmenovaného představeného na dané úrovni řízení. V případě textu ‚pověřen řízením‘ jde o zobrazení dočasné řídicí pravomoci daného zaměstnance. Služební místo vrchního ředitele sekce /41000/, které vzniklo od 1. ledna 2023, není zatím obsazeno formou jmenování představeného do funkce. Obsazeno bude na základě výběrového řízení realizovaného v souladu se zákonem o státní službě. Do doby jmenování nového představeného je však nutné zajistit řízení sekce a řádnou koordinaci výkonu klíčových agend (např. teplárenství, plynárenství, elektroenergetika, nové jaderné zdroje), které nyní dočasně spočívá na dvou dřívějších náměstcích pro řízení sekce, kterým jejich služební místa k 31. prosinci 2022 zanikla a nyní jsou zařazeni na jiných služebních místech ve vedení nové sekce /41000/. Dočasné ‚pověření‘ k řízení sekce je pak realizováno prostředky, které zákon o státní službě definuje právě pro tento případ, kdy je místo představeného neobsazeno a je nutné dočasně zajistit řádné řízení podřízených útvarů a zaměstnanců. Dle zákona o státní službě není možné zařazení více než jednoho státního zaměstnance na služební místo, není tomu tedy tak ani v tomto případě, oba státní zaměstnanci uvedení v žádosti jsou zařazeni každý na svém služebním místě, na kterém vykonávají službu v plném rozsahu standardní služební doby, k žádnému dělení platu tedy nedochází.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/ministerstvo/aplikace-zakona-c-106-1999-sb/informace-zverejnovane-podle-paragra...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V