Úvodní stránka

Publikováno:
15.1.2016
Autor:
61510

Projekty IOP


Projekty IOP - obrázek 1
Zavedení elektronické spisové služby a DMS v návaznosti na zavedení datových schránek

Reg.č. CZ.1.06/1.1.00/03.06277

Hlavním cílem projektu IOP je vytvoření integrovaného informačního systému, který zabezpečí zpracování dokumentů a komunikaci mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu a dalšími uživateli datových schránek jako jsou ostatní orgány veřejné správy a samosprávy, právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku a fyzické osoby, které mají zřízenu datovou schránku. Adaptace spisové služby MPO na celkovou změnu komunikace mezi orgány veřejné moci a vůči právnickým osobám, která bude probíhat prostřednictvím datových schránek, povede k zefektivnění procesů uvnitř MPO prostřednictvím odstranění technických nedostatků, zjednodušení a zrychlení komunikace uvnitř i navenek MPO, včetně zkrácení lhůt vyřizování pošty ze strany MPO ČR. Dále snížení chybovosti při doručování korespondence a dokumentů, snížení administrativní zátěže, zajištění bezpečné archivace dokumentace spisové služby a zvýšení atraktivity a přínosu eGovernmentu pro cílové skupiny projektu. Projekt přináší zcela nové řešení komunikace mezi státní správou a datovými schránkami dalších uživatelů, které bude ve velké míře zautomatizované a nahradí tak klasickou poštovní komunikaci.

—————————————————————————————————————

Projekty IOP - obrázek 2
Zavedení Elektronické licenční správy

Reg.č. CZ.1.06/1.1.00/07.06394

Projekt je financovaný prostřednictvím IOP a reaguje na potřebu přizpůsobování licenčních a povolovacích procedur změnám právních předpisů v rámci EU a ČR, ve všech oblastech mezinárodního obchodu, kterých se regulace prováděná Licenční správou Ministerstva průmyslu a obchodu, týká. Hlavním cílem projektu je zřízení nového informačního systému ELIS, který bude plně vyhovovat požadavkům Licenční správy MPO a bude zajišťovat stabilní a bezpečné uložení dat. Nový informační systém bude flexibilně rozšiřitelný, bude tedy otevřen požadavkům a změnám.. ELIS podporuje elektronickou komunikaci formou datových schránek, umožňuje zpracovávat a uchovávat veškeré podklady a doklady elektronicky a je provázán se systémem základních registrů, což generuje přínosy, zejména ve formě otevřeného přístupu ke správným, referenčním údajům. Nový informační systém Elektronická licenční správa bude podporovat činnost Licenční správy v celé fázi životního cyklu správního řízení, usnadní komunikaci se všemi zúčastněnými stranami, umožní tok dokumentů a informací k danému řízení, usnadní výkon jednotlivých úkonů správního řízení, získání informací o subjektech či řízení a umožní nadřízeným pracovníkům efektivní koordinaci a kontrolu činností vykonávaných referenty. Plně funkční navázání nového ELIS na systém základních registrů napomůže zrychlení a zefektivnění práce Licenční správy a umožní získávání relevantních a správných dat online veřejnou správou, čímž uspoří čas na straně úředníků i na straně podnikatelských subjektů.

—————————————————————————————————————

Projekty IOP
Nová koncepce pro datová úložiště MPO 2015+

Reg.č. CZ.1.06/1.1.00/17.09388

Hlavním cílem projektu byla analýza, návrh, pořízení a implementace HW a SW komponent, které tvoří novou koncepci datových úložišť MPO. Implementované řešení plně nahradilo doposud užívaná datová úložiště MPO, která se díky svému technologickému stáří ocitla na konci svého životního cyklu. Aktuální řešení je technologicky značně vyspělejší a jeho provoz ekonomicky efektivnější. Prostřednictvím úspěšné realizace projektu byly vytvořeny základní předpoklady pro dlouhodobé a koncepční zajištění spolehlivého, bezpečného a ekonomicky efektivního provozu IT infrastruktury MPO, která poskytuje zásadní technologickou podporu pro celou řadu příjemcem provozovaných agend.

 

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/ministerstvo/cerpani-z-fondu-eu/projekty-iop--106918
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V