Úvodní stránka

Publikováno:
17.3.2021
Autor:
Odbor komunikace 81400

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) spolupracuje s kraji, městy a obcemi při vyřizování covid dotací. Samosprávy tak pomáhají státu například s administrací třetí výzvy z programu COVID – Nájemné. V ní je možné žádat o podporu do 8. dubna, okruh těch, co mají na kompenzace nárok, je přitom širší než dřív. Aby doba vyřízení žádosti byla co nejkratší a lidé měli potřebné finance co nejdřív na účtech, zapojili se také pracovníci samospráv z regionů napříč celou Českou republikou.


„Prostřednictvím agentury CzechInvest jsme se obrátili na města a obce s prosbou o pomoc při administraci žádostí o kompenzace v kontextu s koronavirem. Jako první se nabídl olomoucký magistrát, vyčlenil několik pracovníků, kteří budou kontrolovat náležitosti zaslaných žádostí, říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: Jsem za to velmi rád a těší mě, že Olomouc následují další města z krajů napříč Českou republikou. Za to jim patří velký dík.

Olomouc byla vůbec prvním městem, které na žádost o pomoc z CzechInvestu reagovalo, přidávají se municipality i z jiných regionů jako je Středočeský, Liberecký, Ústecký či přímo Olomoucký kraj a města z dané oblasti. Svaz měst a obcí ČR iniciativu měst vítá. „Chápeme tento vstřícný krok nejen jako výpomoc Ministerstvu průmyslu a obchodu, ale zejména jako další službu našim občanům, kteří prožívají těžkou dobu. Chceme je podpořit, aby neztráceli naději. Naše samosprávy si uvědomují, jak potřební pro zdravý vývoj každé obce, každého města živnostníci jsou. Jsme všichni na jedné lodi, pokud si nebudeme podávat navzájem pomocné ruce, doplatíme na to všichni,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR a starosta Kyjova František Lukl.

Vnímám to jako možnost, jak zrychlit zpracovávání žádostí, tak aby se podpora k podnikatelům dostala co nejdřív, to je teď důležité. Jako samospráva nemáme moc možností, jak je podpořit. Proto jsme taky spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a CzechInvestem přijali jako první město v republice,“ dodává primátor Olomouce Miroslav Žbánek.

„Vzhledem k množství podávaných žádostí, a tím prodlužující se délce administrace, jsme se rozhodli požádat kolegyně a kolegy ze samospráv, zda by případné volnější kapacity neposkytli. Jsem velmi rád, že prosbu vyslyšeli a spolupráce funguje výborně,“ říká generální ředitel CzechInvestu Patrik Reichl.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/s-vyrizovanim-kompenzaci-v-kontextu-s-koronavirem-poma...

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V