Úvodní stránka

Publikováno:
20.9.2018
Autor:
Odbor evropského a mezinárodního práva 51300

Cílem akce s názvem „Seminar on Sharing Best Practices in the EU Law Application“ iniciované a zorganizované Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) byla výměna postupů a nejlepší zavedené praxe mezi zástupci MPO a zástupci zahraničních ministerstev průmyslu a obchodu vybraných sousedních států při aplikaci práva EU.


Seminář, rozdělený do tří bloků, se v každé části zabýval jednotlivým procesem v aplikaci práva EU v členském státě. První část se zabývala činností resortů při postupu implementace předpisů EU, druhá část se zabývala jednotlivými typy řízení před Soudním dvorem EU. Poslední část semináře se zaměřila na postupy v rámci přijímání předpisů EU. Ve všech částech vystoupili i zahraniční hosté. Součástí každé z částí byla také případová studie, v níž byly jednotlivé činnosti a postupy demonstrovány na praktickém příkladu.

Účastníkům semináře se tak nabídla jedinečná možnost srovnání činnosti příslušných odborů a možné inspirace pro efektivnější postupy a procesy jak ve vztahu k interním postupům v rámci ministerstev, tak ve vztahu ke komunikaci s příslušnými orgány EU.

Semináře se účastnili i zástupci resortu průmyslu a obchodu z Německa a Rakouska zabývající se příslušnými agendami unijního práva, jmenovitě Dr. Stephanie Neveling z německého Spolkového ministerstva pro hospodářství a energetiku (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie) a Mag. Jakob Wurm, EMLE z rakouského Spolkového ministerstva pro digitalizaci a hospodářství (Bundesministerium für Digitalisierung und Wirtschaftsstandort).

Již během semináře bylo jasné, že seminář plně naplňuje svůj potenciál, a to i díky zájmu ze strany zahraničních hostů a aktivní diskuzi všech účastníků. Seminář se zahraničními kolegy probíhal v přátelském duchu a podle kladných ohlasů našich hostů budou i oni usilovat o zorganizování podobné akce na jejich ministerstvech.

Rakouská strana, která v tomto půlroce předsedá Radě EU, navíc v průběhu semináře rovněž sdílela tipy, jak předsednictví, které čeká ČR už v druhé polovině roku 2022 (a Německo již v druhé polovině roku 2020), co nejlépe naplánovat.


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/cr-v-eu/pravo-eu/na-mpo-probehl-seminar-o-vymene-know-how-pri-aplikaci-p...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.