Úvodní stránka

Publikováno:
29.4.2021
Autor:
Odbor obchodní politiky a mezinárodních ekonomických organizací 51200


Žádost o povolení zahraniční investice či návrhu na konzultaci

Žádost o povolení zahraniční investice či návrhu na konzultaci se předkládají v českém jazyce na formuláři stanoveném nařízením vlády č. 178/2021 Sb., který bude podepsán statutárním zástupcem žadatele.  

Pro podání žádosti o prověření či návrhu na konzultaci může žadatel využít formulář ve formátu .docx, který následně zašle ve formátu .pdf do datové schránky Ministerstva průmyslu a obchodu: bxtaaw4

Současně se žádostí o povolení zahraniční investice žadatel předloží dotazník s dalšími doplňujícími informacemi o zahraniční investici, které napomohou urychlení posouzení žádosti a plnění závazků v souladu s článkem 6 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/452, které zakládá rámec pro výměnu informací a spolupráci při prověřování zahraničních investic směřujících do Evropské unie. Tento dotazník předkládá žadatel v anglickém jazyce.

Plná moc

Žadatel může být v souladu s § 33 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, ve znění pozdějších předpisů, zastoupen v řízení o prověření investice zmocněncem na základě písemné plné moci.

Ministerstvo průmyslu a obchodu (správní úřad) akceptuje v souladu s výše uvedeným ustanovením následující typy plných mocí:

1. Plná moc udělená k určitému úkonu, skupině úkonů nebo pro určitou část řízení (prostá plná moc)

Do této kategorie spadají např. plné moci pro vyzvednutí rozhodnutí o udělení povolení v rámci konkrétního správního řízení. Z plné moci musí být patrno, v rámci kterého správního řízení je udělena (nejlépe uvedení spisové značky daného řízení) a pro jaký úkon, skupinu úkonů, nebo část řízení byla udělena (např. k vyzvednutí rozhodnutí o udělení povolení a vzdání se práva na odvolání). Plná moc musí být podepsána účastníkem řízení (žadatelem) - podpis nemusí být úředně ověřen. Tento typ plné moci může být udělen kdykoliv během správního řízení. Správnímu úřadu musí být tato plná moc předložena k založení do spisu nejpozději před učiněním úkonu, na který byla plná moc zmocněnci (zastupující osobě) udělena.

2. Plná moc udělená pro celé řízení (procesní plná moc)

Z plné moci musí být patrno, pro které správní řízení je udělena. Plná moc musí být podepsána účastníkem řízení (žadatelem) - podpis nemusí být úředně ověřen. Tento typ plné moci by měl být správnímu úřadu předložen k založení do spisu současně s podáním žádosti o udělení povolení.

Žadatel může být zastoupen zmocněncem na základě písemné plné moci i v rámci procesu konzultace. Výše uvedené se na zastoupení v procesu konzultace užije obdobně.

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/proverovani-zahranicnich-investic/podani-zadosti-o-povoleni-zahranicni-i...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V