Úvodní stránka

Publikováno:
15.5.2023
Autor:
Odbor mimoevropských zemí

Ve dnech 9. a 10. května proběhla na pozvání ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely pracovní návštěva ministra ekonomiky a plánování Angolské republiky Mária Augusta Caetana Joãa s početnou delegací. Ministři Síkela a João měli příležitost pohovořit o vzájemných obchodně-ekonomických vztazích a shodli se na potřebě jejich posílení.


V rámci programu návštěvy se dne 10. května na Ministerstvu průmyslu a obchodu uskutečnilo Česko-angolské business fórum ve spolupráci s AIPEX, CzechInvest a Česko-angolskou průmyslovou a agrární komorou. Bylo za účasti více než šedesátky zástupců podnikatelů a institucí z obou zemí.

Náměstek ministra průmyslu Edvard Kožušník společně s ministrem Joãam business fórum zahájili a představili příležitosti pro české společnosti v různých sektorech hospodářství Angoly. Mezi perspektivní oblasti vzájemné spolupráce s Angolou patří: zemědělský a potravinářský průmysl, energetický a těžební průmysl, strojírenství, dopravní průmysl a infrastruktura, zdravotnický a farmaceutický průmysl i obranný průmysl.

Čeští podnikatelé měli možnost seznámit se s podmínkami pro vstup na trh a prodiskutovat otázky svého zájmu s přednášejícími hosty: zástupci angolských ministerstev, J. Cunhaem, státním tajemníkem pro zemědělství a hospodářská zvířata a A. Nunesem, státním tajemníkem pro obchod; dále s L. Franciscem, představitelem agentury pro investice a podporu exportu agentury AIPEX a W. Pachecem, zástupcem společnosti BODIVA. Součástí akce byl i networking a B2B i B2G jednání.

Součástí pracovního programu ministra Joãa bylo přijetí na ministerstvech průmyslu a obchodu, financí, zahraničních věcí a zemědělství. Ministr João také navštívil českou zemědělskou univerzitu v Praze, kde studoval.

Angolská republika je jednou z nejvýznamnějších a nejstabilnějších zemí subsaharské Afriky, rovněž je třetí největší ekonomikou tohoto regionu. Proběhlé akce a četná setkání během návštěvy ministra ekonomiky a plánování Angoly v České republice resp. Evropě podnítí růst vzájemných česko-angolských hospodářských vztahů.

V přílohách naleznete prezentace Europe TourAngola Economic Performance Outlook.


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/mezinarodni-obchod-dle-teritorii/afrika-a-blizky-vychod/-diky-setkani-mi...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.