Úvodní stránka

Publikováno:
11.10.2023
Autor:
51620

Generální ředitel Sekce EU a zahraničního obchodu David Müller a náměstek ministryně obchodu pro Evropu a Eurasii David De Falco vedli 10.10. 2023 6. kolo Hospodářského a obchodního dialogu mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Ministerstvem obchodu USA.


Dialog, klíčová mezivládní platforma pro jednání o obchodních a hospodářských tématech, byl po čtyřleté přestávce obnoven na okraj Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, který je jedním z největších veletrhů v regionu. Během 6. kola se odborníci amerického Ministerstva obchodu a Ministerstva průmyslu a obchodu zabývali hlavními problémy ovlivňujícími současné geopolitické dění, včetně ruské agrese na Ukrajině, diskutovali o možnostech posílení dvoustranného obchodu a investic a identifikoval další oblasti pro zvýšenou spolupráci mezi Spojenými státy a Českou republikou.

Obě země pojí dlouhodobé blízké a produktivní partnerství. Spojené státy jsou největším obchodním partnerem České republiky mimo Evropu – trend, který potvrzuje více než dvacet let rostoucího vzájemného obchodu. Nedávné události jako invaze na Ukrajinu a následná energetická krize přispěly k těsnějším americko-českým obchodním vazbám a vedly ke zvýšení spolupráce.

Letošní Dialog poskytnul jedinečnou příležitost k bilancování stavu česko-amerických ekonomických vztahů a nabídl pohled na to, jak posílit transatlantickou obchodní výměnu. Vzájemná diskuse a jednání zahrnovaly expertní výměny názorů na klíčová témata včetně digitální transformace, energetické diverzifikace a zavádění nových technologií. DAS De Falco i GŘ Müller zdůraznili, že nyní – více než kdy jindy – je nezbytná spolupráce mezi stejně smýšlejícími partnery a důvěryhodnými spojenci. Během jednání oba znovu potvrdili svůj závazek ke každoročnímu hospodářskému a obchodnímu dialogu a předběžně se dohodli na uspořádání 7. kola v příštím roce ve Spojených státech.

DAS De Falco

Rok 2023 byl rokem oživení jak pro Spojené státy, tak pro naše evropské spojence. Obnovení hospodářského a obchodního dialogu mezi USA a Českou republikou je zásadním krokem k posílení bilaterálního a transatlantického obchodu a investic, prosazování sdílených priorit a společném překonávání výzev,“ řekl náměstek ministryně David De Falco.

VŘS Müller

Nedávné globální události znovu ukázaly, jak zásadní je spolupracovat se spolehlivými a trvalými partnery, přičemž Spojené státy a Česká republika jsou již dlouhou dobu blízkými spojenci. Jsem velmi rád, že se nám podařilo úspěšně obnovit hospodářský a obchodní dialog přivítáním náměstka Davida De Falca v Brně, které je jedním z klíčových inovačních center u nás. Dialog byl skvělou příležitostí k diskusi o našich společných prioritách, které pomohou našim podnikům expandovat do Spojených států a do České republiky, doplnil vrchní ředitel David Müller.“



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/mezinarodni-obchod-dle-teritorii/severni-a-jizni-amerika-a-karibik/6--ko...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.