Úvodní stránka

Publikováno:
4.3.2020
Autor:
Odbor zahraničně ekonomických politik II

Latinská Amerika je kontinent mnoha příležitostí, který se vzhledem k velikosti a charakteru trhu stává stále atraktivnějším pro české podniky. Nyní přinášíme přehled o konkrétních výzvách, skrze které se můžete v tomto teritoriu začít angažovat s finanční, materiální i nemateriální podporou ve formě softlandingového programu Innóvate Perú v Peru nebo pre-akceleračního The S Factory a softlandingového programu SEED v Chile.


První program vznikl pod záštitou peruánského Ministerstva produkce, které na zmiňovanou výzvu alokuje až 38 000 USD. Tato částka by měla představovat 70 % celkových nákladů na softlanding vybraného zahraničního start-upu do Peru, zbylých 30 % je hrazeno z vlastních zdrojů příjemců. Tato výzva je otevřená od 1. března do 30. dubna 2020. Je určená týmu inovativních podnikatelů s vysokým potenciálem přispět k pozitivnímu společenskému dopadu a ekonomickému růstu. Jednotliví členové týmu musí být starší 18 let, prokázat bezúhonnost, mít platný cestovní doklad a některé další formální podmínky. Společnost musí mít zisky z prodeje vyšší než 80 000 USD za posledních 12 měsících v zemi svého působení (v případě českých firem tedy v ČR), podmínku právní existence firmy minimálně 1 rok (maximálně 7 let), podmínku inovativnosti nabízeného produktu či služby. Projekty hlásící se do výzvy budou hodnoceny dle 4 hlavních kritérií: stupeň inovativnosti a technologie, obchodní model, profil týmu a přínos pro Peru. V rámci grantu lze získat financování na příspěvek na leteckou dopravu do Peru pro vybraný tým, úhradu nákladů spojených se zahájením působení na peruánském trhu, marketingovou podporu, podporu v otázkách práv duševního vlastnictví, technické zázemí včetně pronájmu kanceláře apod. Existují dvě cesty, jak se přihlásit do tohoto softlandingového programu. První je skrze online systém na stránkách Innóvate Perú. Druhý způsob spočívá ve zprostředkování účasti ve výběrovém řízení díky partnerství s jedním z peruánských inkubátorů spolupracujících s agenturou Innóvate Perú, jejich seznam je dostupný zde.

Další dvě aktuální výzvy jsou realizovány akcelerátorem Start-Up Chile prostřednictvím programů SEED a The S Factory chilské státní agentury CORFO. Grant SEED přidělí vítěznému projektu částku ve výši až 35 000 USD a The S Factory zahrnuje podporu v podobě financování ve výši až 20 000 USD, přičemž za jistých podmínek je v obou případech možné obdržet extra finanční příspěvek (viz Terms and Conditions). Příjem přihlášek bude v rámci výzvy od SEED probíhat od 17. března do 7. dubna 2020 a od The S Factory od 5. května do 26. května 2020.

The S Factory je mezinárodní výzvou s genderovým prvkem. Jedná se o pre-akcelerační program určený výhradně ženským zakladatelkám zahraničních start-upů starším 18 let, které přišly s inovativním nápadem před méně než 12 měsíci a mají zájem pobývat v rámci dvanáctitýdenního akceleračního programu v hlavním městě, Santiagu de Chile. Cílem programu je podpořit ženské podnikatelky s rozšířením jejich inovativního byznysu s potenciálním socioekonomickým přínosem pro Chile, potažmo globálně. Výhodou je skutečnost, že v kontextu tohoto pre-akceleračního programu není nutné předložit kompletní byznysový plán, nýbrž pouze shrnutí toho, jaká je vize a cíl. Program lze prodloužit o 3 měsíce a získat dodatečnou podporu ve výši až 7500 USD. Program SEED je půlroční softlandingový program určený zakladatelům start-upů, které již mají fungující produkt či službu a na trhu působí nejméně tři roky. Hlásit se může zakladatel i s širším týmem. Program lze prodloužit o půl roku s extra dotací ve výši 35 000 USD.

V rámci obou uvedených programů je vybraným start-upům umožněno získat roční vízum; legislativní, finanční, účetní a metodickou podporu při expanzi na chilský trh; pracovní prostor a bezpočet příležitostí k networkingu a budování kontaktů zásadních pro expanzi produktu včetně akceleračních aktivit (školení, workshopy) či medializace společnosti. Vstup do výběrového řízení je podmíněn zasláním doporučujícího dopisu a devadesátivteřinového videa s představením jak zájemce o grant, tak produktu či služby. Projekty hlásící se do výzev budou hodnoceny dle těchto kritérií: produkt/služba (vize a potenciální dopady, atraktivita v chilském kontextu), komparativní výhoda na trhu a profil účastníků (kompetentnost, zkušenosti). Výzvy do obou programů jsou vyhlašovány dvakrát ročně. Více informací k přihláškám do programu je k dostupných na stránkách agentury Start-Up Chile.

V případě dotazů k uvedeným programům kontaktujte Oddělení Amerik MPO.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/mezinarodni-obchod-dle-teritorii/severni-a-jizni-amerika-a-karibik/aktua...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.