Úvodní stránka

Publikováno:
1.3.2019
Autor:
Oddělení východní Evropy a Střední Asie

České společnosti zabývající se inovativním řešením řízení dopravy navštívila delegace z Ázerbájdžánu a z Gruzie. Nejvíce je zajímaly technologie zabývající se plynulostí dopravy včetně hromadné dopravy, řešením parkování a odpadového hospodářství.


Delegace expertů z Ázerbájdžánu a Gruzie v termínu od 18. do 22. února navštívila Českou republiku a jednala s firmami zabývajícími inovativními technologiemi v oblasti řízení dopravy a řešení v rámci koncepce Smart Cities. Hlavním cílem projektu na podporu exportu bylo seznámit představitele ázerbájdžánských a gruzínských ministerstev dopravy, magistrátů a vedoucí představitele agentur pro dopravu s českými společnostmi integrujícími nejnovější technologie do řízení města.

Delegace v průběhu týdne navštívila společnosti ROPID, AŽD Praha, ELTODO, Cross Zlín, Incinity a SHERLOG, ve kterých se podrobně seznámila s unikátními technologiemi využívanými v rámci konceptu Smart Cities.

Řízení dopravy v Praze v praxi Ve společnosti ROPID se delegace podrobně seznámila s řízením hromadné dopravy na území Hlavního města Prahy a Středočeského kraje. Členové delegace zde také mohli zhodnotit využití různých pohonů u autobusů, prodiskutovat možnosti sčítání pasažérů či možnosti prodeje jízdenek. Ve společnosti AŽD Praha byla účastníkům prezentována řešení týkající se železnice, silniční telematiky a také tzv. Smart Card řešení. Společnost ELTODO představila své řešení pro silniční telematiku, osvětlení a parkovací systémy. Po přesunu do Zlína se delegace setkala se zástupci společností Incinity, integrující moduly Smart Cities do jedné platformy, a CROSS Zlín, v níž si účastníci kromě představení technologií a produktů, mohli prohlédnout i výrobu komponent a testovací polygon. Během setkání ve společnosti SHERLOG bylo kromě jiného představeno technické řešení města pro nevidomé a odpadové hospodářství.

Delegace na prohlídce Zlína Zástupci společností účastníky mise ubezpečili, že představovaná inovativní řešení je možné implementovat na již fungující technologie. Bylo jim však doporučeno nejprve udělat audit, jaká řešení města, která zastupují, skutečně potřebují, aby nedocházelo k případnému dublování a všechna nová řešení byla užitečná koncovým uživatelům.

Součástí mise bylo také představení technologií v praxi. Členové delgace si tak na několika křižovatkách v Praze zblízka prohlédli do dopravy již integrovaná řešení, navštívili dispečink řízení veškeré dopravy v Praze, kde měli možnost vidět komplexnost technologických řešení, a zblízka si prohlédli testovací polygon ve Zlíně. Účastníci mise měli také možnost vyzkoušet kvalitu a fungování hromadné dopravy v České republice.

Debriefing na MPO Člen delegace z Batumi misi během debriefingu s ředitelem odboru zahraničně ekonomických politik I Mgr. Martinem Pospíšilem misi zhodnotil slovy: „Naučili jsme se mnoho nového, technologie jdou neustále vpřed. S technologiemi Smart Cities jsme už začali, ale vidím, že nás čeká ještě hodně práce. Věřím, že s pomocí českých společností budeme úspěšně pokračovat v integraci technologií v našem městě.“



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/mezinarodni-obchod-dle-teritorii/vychodni-evropa-a-stredni-asie/delegace...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.