Úvodní stránka

Publikováno:
21.12.2020
Autor:
51100

Dne 12. prosince 2020 byl spuštěn portál Your Europe (Vaše Evropa), na kterém uživatelé naleznou na jednom místě informace o různých životních situacích v přehledné a uživatelsky přívětivé podobě.


Celoevropský internetový rozcestník Your Europe mohou uživatelé využívat pro nalezení dostupných a kvalitních informací, elektronických postupů nebo asistence při přeshraničních aktivitách v rámci Evropské unie, a to nejen v jazycích daného členského státu, ale také v angličtině. Informace, které portál Your Europe poskytuje, jsou mířeny jak na občany, tak na podnikatele a ušetří tím svým uživatelům mnoho času a financí, které by jinak strávili jejich vyhledáváním a porozuměním. 

Poskytované informace obsáhnou většinu životních situací občanů a podnikatelů pohybujících se napříč EU, například cestování v rámci Unie, práce a důchod, vzdělávání, práva spotřebitelů, zakládání podniku, daně či požadavky na výrobky. Informace dostupné na portálu Your Europe odpovídají vysokým požadavkům na kvalitu a uživatelskou přívětivost, za což zodpovídají jednotlivé členské státy EU. Samotní uživatelé však mají současně možnost podobu a relevantnost těchto informací ohodnotit prostřednictvím nástroje pro zpětnou vazbu, který v konečném důsledku napomůže vylepšit kvalitu publikovaného obsahu.

V budoucnu bude portál rozšířen o vybrané elektronické služby, které budou uživatele moci používat zcela online bez nutnosti navštívit daný úřad, a to v jakémkoli členském státě EU. Z postupů k digitalizaci může být pro občany důležitá například registrace motorového vozidla, změna adresy, podání přihlášky na vysokou školu nebo žádost o důchod. Mezi postupy, které jsou významné pro podnikatele, pak patří například registrace zaměstnavatele a zaměstnanců do důchodového systému a systému pojištění, oznámení určené systému sociálního zabezpečení o ukončení smlouvy se zaměstnancem či úhrada příspěvků na sociální zabezpečí za zaměstnance. Elektronizace těchto postupů by, podobně jako dostupnost informací, měla významně zkrátit dobu, kterou podniky a občané vkládají do vyřizování různých administrativních záležitostí a zjednodušit tak jejich přeshraniční působení na vnitřním trhu EU.

Čeští i evropští uživatelé mají nyní tedy možnost nalézt na portálu Your Europe veškeré potřebné informace pro jejich pohyb napříč Unií, a to na jednom místě, v přehledné a uživatelsky přívětivé podobě. Podobně budou uživatelé na počátku roku 2024 schopni komunikovat na dálku nejen s českými, ale i s dalšími veřejnými orgány napříč Evropskou unií. Úprava portálu Your Europe proběhla na základě nařízení EU o jednotné digitální bráně. Implementaci tohoto nařízení na úrovni České republiky koordinuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra a dalšími odpovědnými resorty.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podnikani-v-eu/vnitrni-trh-eu/your-europe-_-informace-o-zivote-a-podnika...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.