Úvodní stránka

Publikováno:
13.10.2022
Autor:
Odbor řízení exportní strategie a služeb

Ministerstvo průmyslu a obchodu pod značkou českého předsednictví v Radě EU spolu s dalšími jedenácti institucemi prezentovalo služby státu podnikatelům na Mezinárodním strojírenském veletrhu.


Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně od 4. do 7. října prezentoval 1256 vystavovatelů ze 41 zemí a přivítal 52 tisíc návštěvníků. Tato čísla byla po covidovém období nad očekávání, a proto jsou příznivá čísla i v obchodních příležitostech, které byla možnost během nově čtyřdenní přehlídky využít.

Tomáš Moravec, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno, slavnostně spolu s premiérem Petrem Fialou, předsedou Senátu Parlamentu ČR Milošem Vystrčilem, náměstkem ministra zahraničních věcí Jiřím Kozákem a ministresm průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou. O zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu informoval i portál Veletrhy Brno.

Česká národní expozice hostila vedle MPO také Ministerstvo obrany, Ministerstvo zahraničních věcí, agentury CzechTrade, CzechInvest, API, Technologickou agenturu ČR, Strojírenský zkušební ústav, Českou exportní banku, EGAP, Národní rozvojovou banku a Úřad průmyslového vlastnictví. Dohromady se participanti podíleli na programu, který si můžete zpětně přehrát na kanále YouTube. Mezi záznamy naleznete jak seminář k vodíkovým technologiím, 5G sítím, tak i k novým dotačním programům, které firmám pomohou s úsporami energií.

Časopis Exportmag.cz zveřejnil zprávu k řadě technologických inovací, které strojírenský veletrh nabídl. Mezi nimi jsou i dva exponáty. 3D laser scanner, který dokáže mapovat objekty zevnitř a využít tak inteligentní systém pro správu budou s aplikacemi dle přání klienta. Dalším exponátem byl letecký trenažér, který zcela věrně kopíroval zážitek pilota při letu. Úspěch exponátů dokazovala na expozici velká řada zájemců o trenažér i 3D scanner od společnosti Intellmaps, které si mohl každý vyzkoušet. O exponátech na České národní expozici se dočtete i v dalším článku aktualit Veletrhů Brno.

Dále interaktivitou nestálo pozadu ani Bringauto od brněnského starupu, autonomní vozítko, které lze využít v průmyslových areálech, nebo jako last mile delivery službu, která balíček doveze až přímo k vám. Na MSV ji využilo MPO pro dovoz zdravice ministra s drobnou pozorností zástupcům rakouského velvyslanectví, francouzského regionu Auvergne-Rhône-Alpes a dalším. Více se dočtete na webových stránkách zde.

MPO výrazně zasahuje do rozšiřování 5G sítí v České republice, proto sekce digitalizace MPO pod vedením náměstka Petra Očka vydala publikaci k 5G sítím, kterou na veletrhu poprvé představila. Více informací se dozvíte na webu MPO.

Více než dvě desítky ředitelů zahraničních kanceláří CzechTrade přijely do Brna poskytnout celkem 330 konzultací pro 121 firem v rámci tradičního Meeting Pointu CzechTrade.


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podpora-exportu/strojirensky-veletrh-nabidl-na-ceske-narodni-expozici-ko...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.