Úvodní stránka

Publikováno:
31.8.2023
Autor:
Odbor podpory exportu

Od úterý 10. října do pátku 13. října 2023 se uskuteční 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně (MSV). Průmyslovou událost roku doprovodí i souběžné specializované veletrhy a své expozice připraví přední firmy napříč průmyslovými odvětvími věnující se automatizaci, elektronice, průmyslovým robotům, měřicí technice, hydraulice a další.


Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na Českou národní expozici na stánku číslo 9 pavilonu P. Již počtvrté představí na jedné expozici hned 12 institucí a agentur: Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo obrany, agentury CzechTrade, CzechInvest, API, instituce poskytující finanční služby Česká exportní banka, EGAP a Národní rozvojová banka, dále specializované instituce Strojírenský zkušební ústav, Úřad průmyslového vlastnictví a Technologická agentura ČR.

Národní stánek nabídne doprovodný program pro širokou veřejnost a poradenství pro podnikání a export. Během úterý a středy bude probíhat řada seminářů o dotačních příležitostech z evropských fondů, exportu do USA, Japonska a další. Seminář o vodíkových technologiích osvětlí návštěvníkům jejich potenciální využití v různých oborech. Ve čtvrtek poskytne Meeting Point CzechTrade exportní konzultace se specialisty agentury CzechTrade z 23 světových destinací. Registrovat se můžete na webu agentury CzechTrade. Praktickou ukázku uvidí návštěvníci v podobě instalace s prvky cirkulární ekonomiky, která je pro úspory a efektivní nakládání se zdroji jedním z nosných témat budoucnosti českého průmyslu.

#czechia

Česká národní expozice pod hashtagem Czechia však nabídne i bohatou ukázku technologických inovací, které byly podpořeny z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Výstava projektů předvede moderní motory i mobilní vodíkový zdroj elektrické energie a bude jí dominovat model letounu L-39NG. Unikátní příležitostí bude možnost vyzkoušet si pilotování tohoto letounu přímo na národní expozici.

Veletrh v letošním roce reflektuje i situaci na Ukrajině a v samostatném pavilonu A za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu vznikne platforma Contact Ukraine pro české firmy nabídnout technologie a podílet se tak na obnově Ukrajiny.

Hlavním tématem letošního veletrhu bude "Průmysl 4.0 a digitální továrna", což odkazuje na trend digitalizace výroby a technologických inovací v průmyslu. Tato digitalizace a moderní technologie jsou klíčovými pilíři rychlého rozvoje průmyslu a umožňují efektivnější a inteligentnější výrobní procesy.

64. ročník MSV bude vynikající příležitostí pro odborníky, podnikatele a zástupce průmyslu z celého světa, aby se seznámili s nejnovějšími trendy a inovacemi ve strojírenství a elektrotechnickém průmyslu. Bude to také skvělá příležitost pro navázání nových obchodních partnerství a spolupráci s firmami a státními institucemi.

 

Doprovodný program České národní expozice

Úterý 10. října Středa 11. října
10:30 Slavnostní otevření České národní expozice 9:15 Jak bezpečně na Ukrajinu
11:00 Seminář a B2G konzultace: Expanze na americký trh 10:00 Vodík – cesta inovací
13:30 Digitalizace podniků z OP TAK 12:30 Doing Business in Japan
15:00 Ecodesign a další novinky na vnitřním trhu EU 13:30 Dekarbonizace průmyslu díky cirkulární ekonomice
15:45 Nástroje, které vám usnadní obchodovat se zahraničím 15:00 Novinky v oblasti zaměstnávání cizinců
    15:45 Exkurz do kontroly zahraničního obchodu se zbožím dvojího použití a vojenským materiálem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vypravte se za službami pro podnikání a export na Českou národní expozici na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně - ilustrační obrázek

 

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/podpora-exportu/vypravte-se-za-sluzbami-pro-podnikani-a-export-na-ceskou...


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.