Úvodní stránka

Publikováno:
1.3.2017
Autor:
51200

Všichni zainteresovaní stakeholdři mohou přispět při utváření studie, která bude sloužit jako podklad pro hodnocení systému GSP po pěti letech jeho fungování.


Zdroj: http://www.gspevaluation.com Systém všeobecných celních preferencí (GSP) byl zaveden Evropskou unií již v roce 1971 jako hlavní projekt na pomoc rozvíjejícím se a rozvojovým ekonomikám v boji s chudobou skrze zapojení do mezinárodního obchodu. Od té doby GSP prošlo mnoha změnami.

Naposledy byla pravidla GSP upravena v roce 2012 Nařízením o GSP, které vešlo v platnost v roce 2014. Na základě tohoto Nařízení je potřeba po pěti letech jeho fungování přezkoumat dopady celého mechanismu, a jak se prostřednictvím GSP daří dosahovat stanovených cílů.

Za tímto účelem je zpracovávána studie poradenskou společností Development Solutions, která bude následně předána Evropské komisi a která bude sloužit jako podklad pro zhodnocení, které musí být předáno Radě EU a Evropskému parlamentu do 21. listopadu 2017. Součástí zhodnocení bude šest případových studií zaměřujících se na Bolívii, Pákistán, Bangladéš, Etiopii a konkrétně pak na textilní a strojírenský průmysl. Analyzovat se budou data k obchodu a také dopad na sociální, lidskoprávní a environmentální aspekty.

Na webových stránkách věnujícím se zhodnocení GSP (Mid –term evaluation of the EU´s GSP) se můžete seznámit se všemi podrobnostmi. Naleznete zde stručný popis systému všeobecných celních preferencí, profil skupiny zpracovatelů a dokumenty, týkající se procesu vzniku studie. Dále zde můžete nalézt informace o probíhajících akcích, o možnosti zapojit se do workshopů a diskuzí mezi zpracovateli studie a občanskou společností.

Především se na webových stránkách nachází hned několik možností, jak můžete vyjádřit svůj názor k samotnému sytému GSP, tak ke vznikajícímu hodnocení. První možnost, jak přispět ke vzniku studie, je vyplnit dotazník, který bude na webové stránky umístěn během měsíce března. Dále můžete využít možnosti připojit svůj komentář přímo na webových stránkách pomocí kontaktního formuláře  nebo kontaktovat Development Solutions prostřednictvím emailové adresy.

Váš příspěvek týkající se vašich zkušeností se systémem GSP či případných návrhů na jeho zlepšení bude cenným přínosem pro vznik efektivního zhodnocení systému všeobecných celních preferencí.

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/spolecna-obchodni-politika-eu/system-vseobecnych-celnich-preferenci/hodn...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.