Úvodní stránka

Publikováno:
19.5.2020
Autor:
Odbor zahraničně ekonomických politik II

Začátkem května byla spuštěna nová výzva programu The S Factory; jednoho ze dvou stěžejních programů byznysového akcelerátoru Start Up Chile zaštítěného chilskou státní agenturou CORFO. Cílovou skupinou jsou ženy podnikatelky, jejichž byznysplán (ne starší než 1 rok) nese prvky technologické inovativnosti a globálního dosahu.


Chile není v oblasti podpory inovativních podnikatelů a podnikatelek nováčkem. Jen mezi lety 2015 a 2019 program The S Factory financoval 222 podnikatelských nápadů realizovaných ženami. Většina z nich pak posléze uspěla rovněž na trhu. 

Výzva programu The S Factory je otevřená do 2. června 2020. Úspěšným zájemkyním splňujícím požadavky nabízí Start Up Chile kromě příležitosti otestovat svůj nápad v chilském ekosystému také kapitál ve výši až 15 000 USD, preakcelerační program, coworking s lokálními podnikateli, mentoring a přístup k síti kontaktů a partnerů. Výběrové řízení lze absolvovat virtuálně a spočívá v několika jednoduchých krocích: vyplnění online formuláře, přiložení doporučujícího dopisu a nahrání krátkého videa o zájemkyni o podporu a účast v programu S-Factory. Do programu může být zahrnuta jedna další osoba. Kritéria hodnocení a další podrobnosti si lze nastudovat na webových stránkách Start Up Chile. Program by měl být zahájen 17. srpna a vzhledem k pandemii koronaviru bude probíhat do odvolání kompletně online. Za standardních podmínek program trvá 4 měsíce alze jej jednou prodloužit o dodatečné 3 měsíce a získat navíc 7500 USD. Start Up Chile pokryje 90 % veškerých nákladů. Užitečné informace o programu naleznete v tomto dokumentu (AJ).

SEED, druhý program nabízený Start Up Chile, je půlroční softlandingový program určený zakladatelům start-upů, které již mají fungující produkt či službu a na trhu působí nejméně tři roky. Hlásit se do něj může zakladatel i s širším týmem a nejbližší výzva bude spuštěna 29. října 2020.  Prostřednictvím tohoto programu bude alokováno až 35 000 USD. Obdobně jako The S Factory i tento program zahrnuje legislativní, finanční, účetní a metodickou podporu při expanzi na chilský trh; pracovní prostor a bezpočet příležitostí k networkingu a budování kontaktů zásadních pro expanzi produktu včetně akceleračních aktivit (školení, workshopy) či medializace společnosti. Výzvy do obou chilských programů jsou vyhlašovány dvakrát ročně na webových stránkách agentury Start-Up Chile

Stranou chilských programů stojí za zmínku také peruánský soft-landingový program státní agentury Innóvate Perú. Ten je určený týmu inovativních podnikatelů s potenciálem podnítit pozitivní změnu ve společnosti a přispět k socioekonomickému rozvoji. Účastníci musí být prokazatelně bezúhonné osoby starší 18 let. Jejich podnik musí mít v zemi původu (tedy v ČR) zisky z prodeje vyšší než 80 000 USD za posledních 12 měsíců a dále musí splňovat podmínku právní existence firmy nejméně 1 rok (nejvýše 7 let) a podmínku inovativnosti nabízeného produktu či služby. Ve výzvě je alokováno až 38 000 USD na vybraný projekt, přičemž 2 000 USD budou náležet participujícímu inkubátoru či akcelerátoru zajišťujícímu administrativní a technickou podporu. Innóvate Perú zafinancuje 70 % celkových nákladů na softlanding vybraného zahraničního start-upu do Peru. Tato výzva je otevřená do 12. června 2020. Účastníci se rovněž mohou hlásit virtuálně, a to skrze online systém na stránkách Innóvate Perú nebo jim účast může být zprostředkována jedním z přidružených peruánských inkubátorů. Jejich seznam je dostupný zde.

O příležitostech pro české start-upy v obou zmiňovaných zemích jsme informovali již v únoru tohoto roku (více zde). V případě dotazů kontaktujte oddělení Amerik MPO.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/zahranicni-obchod/mezinarodni-obchod-dle-teritorii/severni-a-jizni-amerika-a-karibik/chile...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.