Úvodní stránka

Publikováno:
5.1.2022
Autor:
Oddělení digitální ekonomiky a společnosti

V rámci programu Digitální Evropa (DIGITAL) Evropská komise otevře v prvním čtvrtletí roku 2022 výzvy k předkládání návrhů na financování sektorových Testovacích a experimentálních zařízení pro umělou inteligenci (TEF). Tato AI TEF budou v odvětvích zemědělství a potravinářství (30 milionů eur), zdravotnictví (30 milionů eur), výroby (30 milionů eur) a také inteligentních měst a komunit (20 milionů eur). Výzvy budou spolufinancovány rovným dílem na úrovni EU a členských států na dobu 4 - 5 let.

 


Evropská komise (GŘ CNECT) uspořádala 29. listopadu 2021 informační den před vyhlášením výzev k předkládání návrhů na sektorová Testovací a experimentální zařízení pro umělou inteligenci a spustila platformu pro hledání partnerů konsorcií AI TEF, tzv. matchmaking platform.

Centrální referenční testovací a experimentální zařízení (TEF) budou nabízet kombinaci fyzických a virtuálních zařízení, v nichž mohou poskytovatelé technologií získat především technickou podporu pro testování svých nejnovějších softwarových a hardwarových řešení založených na umělé inteligenci (včetně robotiky poháněné umělou inteligencí) v reálném prostředí. To bude zahrnovat podporu pro plnou integraci, testování a experimentování nejnovějších technologií založených na AI za účelem řešení problémů/zlepšení řešení v daném aplikačním odvětví, včetně ověřování a předvádění. AT TEF se zaměří se na testování vyspělých technologií a řešení založených na umělé inteligenci, které již byly testovány v laboratořích a je třeba jevyzkoušet v reálném prostředí a uvést na trh.

Evropská síť TEF bude rozsáhlým projektem s celkovým financováním na odvětví, přičemž každý z nich vyžaduje konsorcium několika testovacích zařízení, tzv. nódů a jejich menších satelitů v celé Evropě. Na podporu komunity při vytváření těchto konsorcií byl rovněž cílen online informační den Evropské komise, po němž mohou zúčastněné strany pokračovat v navazování kontaktů na matchmakingových dnech 2. a 3. prosince a na platformě pro navazování kontaktů, která bude k dispozici pro zájemce o TEF po dobu tří měsíců.

Cílem informačního dne bylo zvýšit povědomí o nadcházejících odvětvových výzvách TEFs DIGITAL a poskytnout příslušným zúčastněným stranám již nyní možnost identifikovat potenciální spolupracovníky.

V dopoledních hodinách informačního dne Evropská komise představila koncepci a proces týkající se TEFs a zodpověděla dotazy. Po polední přestávce byli potenciální navrhovatelé vyzváni, aby představili buď své projektové nápady, nebo kompetence, které mohou nabídnout vznikajícímu konsorciu.

Program Infoday:

09:30 Prezentace Evropské komise o TEF: koncepce a proces

10:15 OTÁZKY A ODPOVĚDI

10:45 Prezentace čtyř odvětví: zemědělsko-potravinářské, zdravotnictví, výroba a inteligentní města a obce

11:45 Q&A

14:00 Prezentace projektových nápadů s otázkami a odpověďmi (pro každý sektor)

15:50 Závěr

 

Platforma pro hledání partnerů (matchmaking platform) je pro zájemce o TEF je k dispozici na těchto stránkách/TESTING & EXPERIMENTATION FACILITIES (Digital Europe).

Další informace, záznam z události a prezentace naleznete zde: Testovací a experimentální zařízení Program Digitální Evropa nebo se můžete obrátit na email: digital@mpo.cz

 


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/digitalni-spolecnost/hledani-partneru-pro-zalozeni-ai-tef---informacni-den-k-vyz...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V