Úvodní stránka

Publikováno:
16.4.2023
Autor:
Odbor výzkumu, vývoje a inovací

Informační přehled pro příjemce z programu The Country for the Future. MPO zveřejňuje pro příjemce účelové podpory vzorové dokumenty a další informace související s realizací projektů podpořených ve veřejných soutěžích programu The Country for the Future. (POZN: Dokumenty jsou dle potřeby průběžně aktualizovány.)


Podprogram 3 „Inovace do praxe“

Dokumentace k 2 veřejné soutěži

Změnové řízení

Nastane-li podstatná změna okolností týkajících se řešení projektu, včetně dopadu na jeho financování, kterou příjemce nemohl předvídat, ani ji nezpůsobil, požádá datovou zprávou o změnu výše uznaných nákladů a věcné náplně jednotlivých etap řešení projektu nejpozději do 7 kalendářních dnů ode dne, kdy se o takové skutečnosti dozvěděl. Příjemce je rovněž povinen předem písemně požádat o podstatnou plánovanou změnu financování a o změnu věcné náplně v Příloze č. 2, a to s uvedením důvodu požadované změny. Za podstatnou změnu je považována změna v nákladové položce o více jak 20 % a zároveň o více jak 100 000 Kč vdaném kalendářním roce, změna v časovém nebo obsahovém rozvržení jednotlivých etap řešení projektu a dále jakákoli změna, která má vliv na splnění cílů projektu a jeho očekávaných výsledků. V případě změny v rozložení nákladů mezi investičními a neinvestičními nákladovými položkami je příjemce povinen písemně požádat o změnu vždy. Pro změnové řízení lze využít formulář níže.

Sběr hlášení o přínosech

Hlášení o skutečně dosažených přínosech projektu se odevzdává v termínech stanovených ve Smlouvě o poskytnutí podpory (článek V., bod 19). Předvyplněný formulář k doplnění údajů za aktuální období sběru dat bude elektronicky zasílán kontaktním osobám s dostatečným předstihem. Případné dotazy zasílejte na elektronickou adresu  jurka@mpo.cz.

Důležité termíny

Přehled termínů vyplývajících ze Smlouvy o poskytnutí účelové podpory:

  • Podpora pro daný rok je vyplácena poskytovatelem každoročně na bankovní účet příjemce.
  • Čerpání a použití účelové podpory je možné nejpozději do 15. dne následujícího po termínu ukončení řešení projektu uvedeného v Článku II. odst. 3. Smlouvy.
  • Čerpání a využití neveřejných zdrojů je možné do 30 dnů po termínu ukončení řešení projektu uvedeného v Článku II. odst. 3. Smlouvy.
  • Přesun a využití nevyčerpaných prostředků do dalšího roku je možné pouze v případě schválené žádosti o změnu, v opačném případě musejí být nepoužité prostředky vráceny dle následujícího bodu.
  • Vrácení nečerpané účelové podpory, je nutné realizovat nejpozději do 14 kalendářních dnů ode dne, kdy se příjemce dozví, že tuto část účelové podpory z jakéhokoliv důvodu v daném roce nevyužije, nebo byl poskytovatelem k jejímu navrácení vyzván. Nevyčerpanou účelovou podporu je příjemce povinen vrátit na výdajový bankovní účet poskytovatele č. 1525001/0710 nejpozději 14 dnů před termínem ukončení realizace projektu.
  • V případě ukončení projektu k 31. prosinci je příjemce povinen vrátit nečerpanou účelovou podporu nejpozději do 10. prosince téhož kalendářního roku (viz bod níže).
  • Příjemce je povinen vrátit nečerpanou účelovou podporu před ukončením projektu tak, aby po ukončení realizace projektu nejvýše 5 % nečerpané účelové podpory poskytnuté v posledním roce řešení vrátil nejpozději do 15. února následujícího kalendářního roku po ukončení projektu na bankovní účet poskytovatele č. 6015-1525001/0710. V případě projektu končícího v průběhu roku pak do 30 kalendářních dnů ode dne ukončení realizace projektu.
  • Příjemce je povinen každý rok vypracovat a předložit poskytovateli roční zprávu, vypracovanou vždy k 31. prosinci, a to nejpozději do 15. ledna následujícího roku. Ke zprávě musí být doložen nezávislý oponentní posudek a čestné prohlášení oponenta o nepodjatosti.
  • Příjemce je povinen do 30 dnů po ukončení řešení projektu vypracovat a předložit poskytovateli závěrečnou zprávu. Ke zprávě musí být doložen nezávislý oponentní posudek a čestné prohlášení oponenta o nepodjatosti.
  • Příjemce je povinen do 30 dnů po ukončení řešení projektu, spolu se závěrečnou zprávou, předložit poskytovateli finanční vypořádání poskytnuté dotace za celé období realizace projektu.
  • Příjemce je povinen do 30 dnů po ukončení řešení projektu, spolu se závěrečnou zprávou, předložit audit zaměřený na ověření vynaložených nákladů za celou dobu realizace projektu zpracované nezávislým auditorem.
  • Příjemce je povinen navrhnout poskytovateli nejdéle do 2 měsíců po ukončení řešení projektu termín závěrečného oponentního řízení (ZOŘ).
  • Příjemce je povinen ZOŘ zorganizovat za účasti zástupce poskytovatele nejpozději do 180 kalendářních dní po ukončení řešení projektu.
  • Po ukončení řešení projektu je příjemce povinen pro potřeby Rejstříku informací o výsledcích (RIV) zpracovat a předat poskytovateli údaje o dosažených výsledcích projektu, a to v termínu a ve formě stanovené poskytovatelem v rozsahu vymezeném v ustanovení § 31 zákona č. 130/2002 Sb.

Kontakty pro Vaše dotazy ohledně projektů

Upozornění: Projekty jsou rozděleny mezi pracovníky oddělení dle čísla projektu. Vzhledem k vytíženosti jednotlivých pracovníků prosím využívejte primárně e-mailový kontakt na pracovníka, kterého máte přiděleného. Žádosti a dokumenty zasílejte primárně datovou zprávou na adresu bxtaaw4 (k rukám oddělení 71430). Děkujeme za pochopení.

Kristýna Krůtová – projektový manažer
FX020300/26 až 28
e-mail: troskova@mpo.cz ; telefon: +420 224 853 464

Ing. David Štěpánek – projektový manažer, technická podpora a zástupce vedoucí oddělení
FX020300/01 až 08; 12 až 21
e-mail: stepanek@mpo.cz ; telefon: +420 224 852  138

Mgr. Tereza Weczerková – projektový manažer
FX020300/29 až 42
e-mail: weczerkova@mpo.cz; telefon: +420 224 853 173

Ing. Mgr. Renáta Kučerová – vedoucí oddělení
e-mail: kucerovar@mpo.cz ; telefon: +420 224 853 172

Aktualizace

20.09.2023 - MPO CFF 2VS - Závěrečná zpráva 1.3 [docx, 53 kB]



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/podpora-vyzkumu-a-vyvoje/podpora-inovaci-program-the-country-for-the-future/2-ve...

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V