Úvodní stránka

Publikováno:
9.9.2021
Autor:
Odbor digitální ekonomiky a chytré specializace

Ve dnech 9. a 10. září 2021 se uskutečnila mezinárodní konference SOLAIR 2021 zaměřující se na otázky spojené s umělou inteligencí a právními dopady jejího využívání.


Ústav státu a práva Akademie věd ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu zorganizoval již čtvrtý ročník mezinárodní konference SOLAIR (Society, Law, Artificial Intelligence and Robotics) zaměřené na umělou inteligenci a právní dopady jejího využívání.

Cílem konference bylo vytvořit otevřený prostor a platformu pro diskusi o inspirativních a inovativních myšlenkách souvisejících s právem a umělou inteligencí a podpořit diskusi a partnerství mezi veřejnou a soukromou sférou.

Náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Ing. Petr Očko Ph.D. na konferenci pronesl úvodní slovo a zúčastnil se také jednoho z panelů, kdy zdůraznil význam umělé inteligence, která proniká prakticky do všech oblastí života a kvitoval potřebu o tématu diskutovat.

Z důvodu trvajících protiepidemickcých opatření byla konfrence i v letošním roce přesunuta do online prostředí. Virtualizace však na druhou stranu umožnila participaci mnoha hostí, které by jinak bylo těžké zastihnout. Mezi hosty byly místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, místopředseda Akademie věd České republiky Ondřej Beránek, ředitelka divize pro umělou inteligenci Evrospké komise Irina Orssich, ředitelka divize pro umělou inteligenci OECD.AI Karine Perset, ředitelka divize mezinárodního obchodního práva UNCITRAL Anna Joubin-Bret, zástupkyně ředitele Komise pro umělou inteligenci Rady Evropy Peggy Valcke, zástupkyně generálního ředitele pro sociální a humanitní vědy UNESCO Gabriela Ramos, představitelé mezinárodních organizací (např. UNIDROIT), právníci a akademici z Itálie, Izreale, Polska, Spojených států amerických či Švédska a zástupci firem (např. Microsoft).

Problematice umělé inteligence a potažmo digitální ekonomiky se Ministerstvo průmyslu a obchodu intenzivně zabývá, a bude tak činit o to více i v souvislosti s blížícím se předsednictvím České republiky v Radě Evropské unie, které nás čeká ve druhé polovině příštího roku.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/digitalni-spolecnost/zprava-o-konani-mezinarodni-konference-solair-2021--263326
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V