Úvodní stránka

Publikováno:
8.6.2012
Autor:
08100

Debatovalo se o inovacích, výzkumu a technologiích

Praha, 6. června 2012: Česko—americká spolupráce a inovace byly hlavními tématy workshopu "Use the best from the U.S.", který ve středu uspořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Akce realizované díky Operačnímu programu Podnikání a inovace, na které nechyběla ani Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, se zúčastnilo na šedesát představitelů významných českých i amerických institucí. O své zkušenosti s působením na druhé straně Atlantiku se podělily také české firmy a zástupci amerických společností působících v České republice.

"Díky vzájemné spolupráci můžeme lépe uplatnit inovační strategie obou zemí. Naším společným cílem je podpora dlouhodobého ekonomického růstu, který se může naplnit pouze při efektivním využití poznatků z oblasti výzkumu a vývoje. Inovace zároveň přispívají k hledání cesty z ekonomické krize, k vyšší kvalitě a vzdělanosti pracovníků a v neposlední řadě ke zlepšení kvality života," říká obchodní rada Velvyslanectví USA v České republice Stuart Schaag.

"Jsme rádi, že se nám s americkou stranou podařilo navázat velmi úzkou spolupráci v oblasti podpory inovací. Často řešíme podobné problémy, například v oblasti technologického transferu a můžeme se navzájem hodně naučit i realizovat konkrétní společné projekty. Takovým příkladem může být třeba projekt CzechAccelerator, který se zaměřuje na podporu a prosazení začínajících českých technologických firem na zahraničním trhu. A americká zkušenost je pro nás inspirativní i pro projekt tzv. seed fondu na podporu začínajících inovačních podniků prostřednictvím návratných finančních produktů," vysvětluje ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Ministerstva průmyslu a obchodu Petr Očko.

"V CzechAcceleratoru 2011—2014 ve Spojených státech amerických nyní získává zkušenosti sedm českých firem, tři z toho jsou v Sillicon Valey na západním pobřeží a další čtyři pak na východním pobřeží v Bostonu," doplňuje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek a dodává: "Vnímáme i zájem amerických společností o Českou republiku, s naší pomocí se uskutečnilo už několik významných investic. Namátkou se jednalo třeba o projekty firem Honeywell či IBM."

Součástí workshopu, který se konal přímo na Ministerstvu průmyslu a obchodu, byl mimo jiné i networking a další individuální jednání, která mohou vést k budoucí spolupráci.

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppi-2007-2013/konference-a-seminare-v-ramci-oppi/wor...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V