Úvodní stránka

Publikováno:
17.6.2009
Autor:
odbor 08100

Společná příloha k výběrovým kritériím programů PROSPERITA, SPOLUPRÁCE, ICT a STRATEGICKÉ SLUŽBY, POTENCIÁL, NEMOVITOSTI, ŠKOLICÍ STŘEDISKA A EKOENERGIE. Poprvé publikováno 3.3.2009, Aktualizace: Úprava vzoru potvrzení města. Aktualizace oznámení o datum

Společná příloha k výběrovým kritériím programů PROSPERITA, SPOLUPRÁCE, ICT a STRATEGICKÉ SLUŽBY, POTENCIÁL, NEMOVITOSTI, ŠKOLICÍ STŘEDISKA A EKO—ENERGIE. Poprvé publikováno 3.3.2009, Aktualizace: Úprava vzoru potvrzení města.

Jak vyplývá z prvotní analýzy provedené Ministerstvem průmyslu a obchodu, ne všechny projekty předložené do Operačního programu Podnikání a inovace (dále jen OPPI) a vykazující vazbu na Integrovaný plán rozvoje města (dále jen IPRM) tuto vazbu skutečně mají.

Jedná se např. o projekty s místem realizace ve městech, která nemají nebo nemohou mít schválený IPRM (viz níže, kde je uveden seznam měst, která aktuálně IPRM schválený mají), nebo o projekty, které nejsou v příslušném schváleném IPRM indikativně uvedeny jako projekty do OPPI.

Existují dva možné důvody zaevidování těchto žádostí / projektů jako projektů s vazbou na IPRM:

  1. žadatel zřejmě není dostatečně informován o tom, co přesně znamená IPRM a dává svůj projekt do souladu i s jinými plány rozvoje daného města (např. územním plánem), které nejsou tzv. Integrovaným plánem; v Plné žádosti při předkládání projektu do OPPI následně uvede "Projekt je součástí a v souladu s IPRM";
  1. žadatel uvádí neoprávněně soulad projektu s existujícím a schváleným IPRM.

Na základě výše uvedeného přistoupilo MPO k vydání tohoto dokumentu, který má žadatelům blíže vysvětlit požadavky, které jsou na ně kladeny v souvislosti s prokazováním vazby projektu na IPRM, aby se předešlo zbytečným nedorozuměním a zdržením v procesu hodnocení těchto projektů.

Prvním dokumentem ve vztahu k OPPI, ve kterém žadatel uvádí, zda jím předkládaný projekt vychází z některého schváleného IPRM, je Plná žádost. Ta obsahuje — většinou v oddíle 3 "Základní údaje o projektu", v programu Nemovitosti v oddíle 5 "Parametry projektu a dotace" — informaci o tom, zda "je projekt v souladu s Integrovaným plánem rozvoje města".

V souladu s Metodickým pokynem MMR pro IPRM (červen 2008) musí Řídicí orgán tématického operačního programu (tj. v případě OPPI MPO) u projektů předkládaných jinými příjemci podpory než městem (nositelem IPRM) vyžadovat potvrzení příslušného města (magistrátu, městského úřadu), že projekt je součástí a v souladu se schváleným IPRM, tj. v souladu s IPRM schváleným Řídicím orgánem Regionálního operačního programu (dále jen "ROP"), tedy Výborem Regionální rady, nebo Řídicím orgánem Integrovaného operačního programu (dále jen "IOP"), jímž je Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen "MMR").

Tzn., pokud bude žádost předkládat podnikatelský subjekt, vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, atd., je potřeba, aby žadatel předložil výše uvedené potvrzení, které mu vystaví příslušné město (magistrát, městský úřad). V případě, že by bylo žadatelem přímo město, toto potvrzení není nutné. Potvrzení musí být formulováno v tom smyslu, že se jedná o IPRM schválený nikoliv pouze městem, nýbrž Řídicím orgánem ROP nebo Řídicím orgánem IOP. Pokud takovéto potvrzení žadatel nepředloží, není možné považovat daný projekt za projekt s vazbou na IPRM.

Pokud projekt řádně prokáže vazbu na některý ze schválených IPRM, je v souladu s výzvou příslušného programu podpory OPPI a dosáhl během hodnocení min. počtu bodů, má nárok na 10 %—ní bonifikaci v souladu s usnesením vlády č. 883/2007.

Seznam IPRM předložených / schválených ke dni 30.4.2009

 

Ke dni 30.4.2009 byly na základě hlášení ROPů předloženy / schváleny IPRM následujících měst (měst s více jak 50 tis. obyvateli; v závorce uvedeno datum schválení IPRM; tučně vyznačená jsou města, jejichž IPRM obsahují aktivity směřující do OPPI):

Region soudržnosti Jihovýchod

  • Brno "Komplexní regenerace historického centra" (17.10.2008)
  • Brno "Zvýšení kvality poskytovaných služeb pro veřejnost" (19.12.2008)
  • Jihlava (2.7.2008)

Region soudržnosti Severozápad

  • Karlovy Vary (5.9.2008)
  • Chomutov (3.11.2008)
  • Děčín (3.11.2008)
  • Ústí nad Labem (3.11.2008)

Region soudržnosti Jihozápad

  • Plzeň "Evropské hlavní město kultury 2015" (4.9.2008)
  • Plzeň "Univerzitní město 2015" (4.9.2008)
  • České Budějovice "Levý břeh Vltavy" (4.11.2008)
  • České Budějovice "IPRM Tématický" (4.11.2008)

Region soudržnosti Severovýchod

  • Hradec Králové "Centrum města — pól růstu a rozvoje města" (29.9.2008)
  • Liberec "Zóna Lidové sady" (30.9.2008)
  • Pardubice "Přitažlivé město" (29.9.2008)

Region soudržnosti Střední Čechy

  • Kladno (17.9.2008)
  • Mladá Boleslav (17.9.2008)

Region soudržnosti Střední Morava

  • Zlín "Společensko—kulturní a vzdělávací centrum" (8.12.2008)
  • Olomouc "Městské parky"
  • Olomouc "Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc"(20.5.2009)

Region soudržnosti Moravskoslezsko

  • Karviná (1.10.2008)
  • Ostrava "Magnet regionu" (1.10.2008)
  • Ostrava "Pól regionu" (1.4.2009)
  • Havířov (1.10.2008)
  • Opava (1.10.2008)
  • Frýdek Místek (1.10.2008)

Tzn., že projekty předkládané žadateli z jiných měst, nemohou být vykazovány jako projekty s vazbu na IPRM. Dle sdělení Řídicích orgánů jednotlivých ROP se schvalování dalších IPRM nechystá. Zároveň je potřeba zdůraznit, že projekty do OPPI vykazující v Plné žádosti vazbu na schválený IPRM mohou být pouze takové projekty, které jsou v příslušném IPRM alespoň indikativně uvedeny jako projekty do OPPI.

V této souvislosti je potřeba ještě dodat, že existují také IPRM předkládané v rámci oblasti intervence 5.2 Integrovaného operačního programu (dále jen IOP). Jde o IPRM měst jak nad 50 tis. obyvatel, tak také s 20 až 50 tis. obyvateli. IPRM v rámci IOP byly schváleny Řídicím orgánem IOP dne 27. března 2009. Jedná se o IPRM následujících 41 měst (tučně vyznačených je sedm měst, jejichž IPRM obsahují aktivity směřující do OPPI):

Města nad 50 tis. obyvatel (17 měst):

Ústí nad Labem, Havířov, Kladno, Most, Olomouc, Karviná, Brno, Frýdek—Místek, Chomutov, Pardubice, Ostrava, Děčín, Opava, České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Karlovy Vary

Města s 20 až 50 tis. obyvateli (24 měst):

Orlová, Litvínov, Jirkov, Přerov, Chrudim, Třebíč, Uherské Hradiště, Vsetín, Kopřivnice, Písek, Příbram, Mladá Boleslav, Kroměříž, Strakonice, Cheb, Jablonec nad Nisou, Nový Jičín, Náchod, Český Těšín, Tábor, Hodonín, Znojmo, Břeclav, Bohumín.

Shrnutí

Projekty vycházející z IPRM a předkládané do OPPI:

V případě, že projekt předkládá do OPPI jiný subjekt než město (nositel IPRM), musí žadatel o podporu přiložit k Plné žádosti potvrzení města, že projekt je zařazen do IPRM schváleného Řídícím orgánem (Výborem Regionální rady regionu soudržnosti) Regionálního operačního programu nebo Řídícím orgánem Integrovaného operačního programu.

Potvrzení musí dále obsahovat informaci o datu podepsání smlouvy o realizaci IPRM mezi městem a příslušným Řídícím orgánem ROP nebo IOP a musí k němu být přiložen dokument obsahující (i) mapku zóny se zanesením místa realizace projektu (v případě zónového IPRM), (ii) čestné prohlášení předkladatele projektu, že projekt je součástí IPRM, schváleného Řídícím orgánem příslušného operačního programu a (iii) ověřené pověření zástupce města (nevydává—li potvrzení statutární orgán města). Vzor potvrzení je uveden v příloze tohoto dokumentu.

Přílohy ke stažení

·                IPRM - Vzor potvrzení města [pdf, 90 kB]



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppi-2007-2013/programy-podpory-z-oppi/dokladani-vazb...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V