Úvodní stránka

Publikováno:
28.5.2021
Autor:
61020

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) vyhlašuje poslední velké výzvy v končícím programovém období Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014-2020 v celkové alokaci 4,8 miliard korun. Navazující Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost je ve finální fázi přípravy a plánuje první podporu na začátek roku 2022.


V květnu se vyhlašují hned 3 výzvy programů podpory. Program Potenciál s alokací výzvy 1 miliardy korun je určen na založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu, vývoje a inovací spočívající v novostavbách a technickém zhodnocení budov, v pořízení strojů/zařízení a jiného vybavení centra nezbytného pro zajištění aktivit tohoto centra.

Program Aplikace s výzvou ve výši 2,5 miliard korun je určen pro podnikatele a výzkumné organizace na podporu průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje a program Inovace - Inovační projekt s alokací výzvy 1 miliardy korun nabídne podnikům podporu na produktovou, procesní, organizační a marketingovou inovaci.

Na červen je pak v rámci programu ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY - Digitální podnik připraveno 300 milionů korun pro malé a střední podniky na podporu aktivit, jejichž hlavní náplní bude investice nebo pořízení nových služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií, především tedy software a hardware, související se zásadní změnou výrobního postupu nebo rozšířením kapacity stávající provozovny či rozšíření výrobního sortimentu.

„Ministerstvo průmyslu a obchodu dočerpává poslední finance z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost na roky 2014-2020. S jarním kolem výzev v hodnotě téměř 5 miliard korun jsme jediným operačním programem, který ještě v tomto roce nabídne podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů. Současně však připravujeme na začátek příštího roku novou podporu v navazujícím Operačním programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost. Na roky 2021-2027 je připraveno téměř 80 miliard korun,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro EU fondy Marian Piecha.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/aktualni-informace/mpo-nabidne-podnik...

Zprávy o koruně

Út 11:40 Spanilá jízda koruny (Česká spořitelna) Měny-forex


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V