Úvodní stránka

Publikováno:
20.3.2018
Autor:
61500

Dne 9. března 2018 otevřelo ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) novou pobočku kosmického inkubátoru v Brně, konkrétně v Jihomoravském inovačním centru (JIC). Brněnská pobočka v následujících letech podpoří až devět progresivních start-upů, které hledají využití kosmických technologií v běžném životě.


Dva roky po založení prvního českého kosmického inkubátoru ESA BIC Prague se možnost využívat technologie a systémy Evropské kosmické agentury (ESA) otevírá i mimopražským firmám. Při příležitosti 40. výročí prvního letu československého kosmonauta Vladimíra Remka do vesmíru agentura CzechInvest spolu s partnery slavnostně otevřela pobočku kosmického inkubátoru v Brně. Sídlit bude v Jihomoravském inovačním centru a v následujících třech letech podpoří až devět progresivních start-upů, které hledají využití kosmických technologií v běžném životě.

Pobočku kosmického inkubátoru v Brně slavnostně otevřeli zástupce Evropské kosmické agentury Frank Salzgeber, ministr dopravy v demisi Dan Ťok, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Jan Vitula a Jan Urban, pověřený řízením agentury CzechInvest. Jako čestný host se slavnostního otevření zúčastnil i první československý kosmonaut Vladimír Remek.

Na základě smlouvy uzavřené s CzechInvestem poskytne Jihomoravský kraj na provoz pobočky kosmického inkubátoru v Brně 300 tisíc euro. Stejnou částkou do projektu přispěje Evropská kosmická agentura, která síť kosmických inkubátorů po Evropě provozuje. Smlouvu o spolupráci, která inkubovaným start-upům zajistí zázemí zavedeného centra pro inovační firmy, zároveň CzechInvest dne 9. března 2018 podepsal i s Jihomoravským inovačním centrem.

První start-upy by do brněnského kosmického inkubátoru mohly vstoupit letos v červnu. Kromě finanční podpory ve výši až 50 tisíc eur, zázemí v Jihomoravském inovačním centru, konzultačních a poradenských služeb v technologické i podnikatelské oblasti a marketingové podpory či pomoci s vyhledáváním partnerů a potenciálních investorů na ně čeká zejména vzácná příležitost sdílet unikání know-how Evropské kosmické agentury.

S navázáním nových kontaktů start-upům pomůže Jihomoravské inovační centrum, které už 15 let se začínajícími firmami na jižní Moravě pracuje.

Co ESA BIC Brno nabízí?

Po dobu tří let dostane až 9 vybraných start-upů z Česka (tři ročně), se sídlem mimo Prahu, inkubační balíček, který bude obsahovat konzultační a poradenské služby v technologické i podnikatelské oblasti. Start-upům bude k dispozici také marketingová podpora či pomoc s vyhledáním partnerů a potenciálních investorů.

 

Pro koho je program určen?

•Start-upy do stáří 5 let

•Studenti

•Inovátoři

•Spin-off firmy

 

Harmonogram

•Od března 2018 – přihlašování uchazečů

•Do léta 2018 – sběr přihlášek a výběr (hodnotící komise)

•Léto 2018 – první start-upy by mohly vstoupit do inkubátoru

•Od září 2018 – odhadovaný začátek inkubace

 

Text zprávy částečně převzat z webu ESA BIC. Více informací o ESA BIC naleznete zde.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/aktualni-informace/nova-pobocka-esa-b...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V