Úvodní stránka

Publikováno:
4.12.2019
Autor:
61240

Do 26. března 2020 je otevřena 25. výzva sítě IraSME pro projekty mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji. Čeští účastníci musí podat projekt do VII. výzvy programu podpory Aplikace.


25. výzva je organizována a financována národními nebo regionálními ministerstvy zapojenými prostřednictvím odpovídajících programů podpory do sítě IraSME.

V rámci výzvy budou podpořeny:

  • vývoj nových produktů, procesů nebo technických služeb;
  • technologický vývoj od první myšlenky až po prototyp, který nebude převeden do výroby/prodeje;
  • výzkum a vývoj s významnými technickými riziky pro každého z partnerů projektu.
     

Příjem žádostí bude otevřen online na stránce http://www.ira-sme.net/ pro projekty s účastníky z minimálně dvou následujících zemí: Belgie (Vlámsko/Valonský region), Kanada (Alberta) Německo (příjem žádostí o podporu do příslušného programu do 31. prosince 2019), Česká republika, Lucembursko, Rusko, Turecko. Žádosti spolu se všemi potřebnými dokumenty musí být zaslány elektronicky na adresu info@ira-sme.net do 26. března 2020.

IraSME je síť národních programů výzkumu a vývoje koordinovaná Spolkovým Ministerstvem hospodářství a technologií, síť nedisponuje vlastními dotačními prostředky na realizaci projektů. Podání společného projektu do sítě IraSME se zahraničním partnerem je podmínkou pro možnost financování projektu z příslušných programů národních/regionálních poskytovatelů dotace. Partnerem projektu za Českou republiku je Ministerstvo průmyslu a obchodu. Financování projektu s českými účastníky je podmíněno podáním projektu do VII. výzvy programu Aplikace Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Projekt musí respektovat veškeré podmínky VII. výzvy programu Aplikace včetně oprávněných žadatelů a způsobilých výdajů. Výdaje mezinárodních partnerů jsou hrazeny z příslušných národních programů a nemohou být zařazeny do projektu v rámci programu Aplikace. Žadatelé musí zajistit splnění obou následujících kroků:

  • podání společného mezinárodního projektu do sítě IraSME (minimálně dvě firmy ze dvou zúčastněných zemí/regionů) do 26. března 2020 prostřednictvím formuláře dostupného na adrese www.ira-sme.net (za podání projektu s informacemi o všech mezinárodních účastnících zodpovídá zvolený koordinátor projektu);
  • podání žádosti o podporu do VII. výzvy programu Aplikace s požadovanou dotací za oprávněné žadatele z ČR. Příjem žádostí v rámci aktuálně otevřené výzvy bude ukončen dne 15. ledna 2020! 

Projekt v rámci sítě IraSME může být schválen pouze v případě, pokud je schválen všemi příslušnými poskytovateli podpory. Projekt v rámci programu Aplikace může získat podporu pouze za předpokladu, že bude schválen daný projekt v síti IraSME se zahraničními partnery. 

 
Příslušnou dokumentaci k VII. výzvě programu Aplikace naleznete zde: https://www.mpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/vyzvy-op-pik-2019/aplikace-_-vyzva-vii---249213/
 

Další informace včetně formuláře, příslušných dokumentů a příručky pro žadatele pro podání společného mezinárodního projektu jsou k dispozici na stránce https://www.ira-sme.net/current-call/.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/aktualni-informace/vyhlaseni-25--vyzv...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V