Úvodní stránka

Publikováno:
15.8.2008
Autor:
odbor 08100

Příjem žádostí o dotace v rámci OPPP byl ukončen k 1. 10. 2006. Aktualizace: odkaz na společný dokument všech dotačních programů podpory.


Ministerstvo průmyslu a obchodu, Odbor ekologické energetiky, informuje o " Upozornění pro žadatele o podporu v rámci OPPP [pdf, 117 kB]". V tomto Upozornění jsou doporučení žadatelům vyčkat na vyhlášení druhé výzvy programu Eko — energie v novém programovacím období 2007 — 2013. Důvodem je nedostatek disponibilních prostředků. Druhá výzva programu EKO—ENERGIE bude vyhlášena v 2. polovině roku 2008.

Upozornění pro příjemce dotace OPPP na datum pro podání Žádosti o platbu a změny v realizaci projektu v rámci OPPP.

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) se nachýlil ke svému konci programovacího období (pravidlo n+2), kdy je potřeba dbát větší pozornosti závěrečnému finančnímu vypořádání prostředků strukturálních fondů, s tím souvisí i datum pro podání Žádosti o platbu nebo změny v realizaci projektu (u dotačních programů).

Veškeré informace k žádostem o platbu naleznete ve zprávě:Žádost o platbu a změny v realizaci projektu OPPP.


Obecné informace

Cílem programu je podpora projektů vedoucích ke snižování energetické náročnosti v průmyslových podnicích pomocí snížení energetické náročnosti procesů spojených s výrobou, přeměnou a rozvodem energie, nových technologií zpracování energetických surovin.

Podrobné informace naleznete v dokumentu Program podpory Úspory energie [pdf, 338 kB]z Operačního programu Průmysl a podnikání. Program je platný od 1. dubna 2005.

Projektové záměry [doc, 149 kB]lze zasílat e—mailem a písemně České energetické agentuře.

Doporučujeme zájemcům o tento program k prostudování následující dokumenty:

  • Výklad MSP [pdf, 196 kB], na který se odkazuje text programu podpory Úspory energie jako na společnou přílohu
  • Podmínky poskytnutí dotace [pdf, 160 kB](aktualizované ke dni 7. 8. 2006) ze státního rozpočtu ČR a prostředků strukturálních fondů EU na projekt v rámci Operačního programu Průmysl a podnikání, priority 2. Rozvoj konkurenceschopnosti podniků, opatření 2.3 Snižování energetické náročnosti a vyšší využití obnovitelných zdrojů programu ÚSPORY ENERGIE. V textu Podmínek poskytnutí dotace jsou uvedeny v seznamu příloh k Rozhodnutí a Podmínkám následující metodická pravidla:

Pravidla pro výběr dodavatelů

Na uvedeném odkaze naleznete aktuální i dříve platné verze Pravidel pro výběr dodavatelů všech dotačních programů podpory:


Předkládání zpráv

Příjemce dotace není povinen předkládat průběžnou zprávu z realizace, pokud nebylo vydáno rozhodnutí o poskytnutí dotace minimálně měsíc před ukončením předmětného období, tj. např. bylo—li vydáno rozhodnutí 2. prosince 2004, nemusí předkládat příjemce dotace průběžnou zprávu z realizace za 2. pololetí 2004 k 24. lednu 2005; obdobně pokud by příjemce dotace obdržel rozhodnutí např. 2. června 2005, nemusí předložit průběžnou zprávu z 1. pololetí 2005, k 24. 7. 2005.


Výběrová kritéria, metodika hodnocení

Předkládáme zájemcům o podporu také dokument Osnova Podnikatelského záměru [pdf, 88 kB]pro program Úspory energie.

Od 1. 5. 2005 musí každý žadatel o dotaci dosáhnout v rámci hodnocení ekonomického zdraví minimálně 11 bodů z max. 20 bodů (v případě municipalit — město, kraj, obec — a sdružení typu municipalit je minimální počet bodů stanoven na 7). Počet bodů je uveden v hodnotící zprávě o ekonomické situaci žadatele. Nejvyšší váha bodování je dána na hodnocení žadatele, tedy na rating viz níže přiložená tabulka.

Ekonomické hodnocení žadatele Body Zdroj
Hodnocení finančního a nefinančního zdraví (rating ) 0 — 10 Finanční výkazy
Hodnocení vazeb žadatele na další ekonomicky spjaté subjekty 0 — 6
Ekonomické a finanční hodnocení realizovatelnosti projektu 0 — 4 Finanční plán projektu
Celkem 20 bodů

Rating žadatele v sobě zahrnuje hodnocení žadatele k datu podání žádosti na základě jeho dvouleté historie (poslední dvě uzavřená období, dle daňového přiznání) a aktuálního čtvrtletí. Je koncipován tak, aby odrážel finanční a nefinanční situaci žadatele ve sledovaném období.

Hodnocení vazeb žadatele na další ekonomicky spjaté subjekty hodnotí subjekty ekonomicky spjaté skupiny (mateřské společnosti, dcery a další subjekty) a jejich vazby na problémové subjekty ve skupině (negativní informace typu konkurzy, likvidace, exekuce, dlužníci) a závažnost těchto výskytů.

Ekonomické a finanční hodnocení realizovatelnosti projektu — finanční hodnocení realizovatelnosti projektu se zaměřuje přímo na projekt a na jeho realizovatelnost především z hlediska reálnosti využití vlastních zdrojů (včetně úvěrů) pro financování projektu. Hodnotí zda náklady na předložený projekt jsou na reálných základech (tvorba provozního CF).

K tomuto ekonomickému hodnocení žadatele je nezbytné kromě Žádosti o podporu vyplnit elektronicky přílohu "Finanční výkaz" (specifikace viz oddíl VII. Formuláře žádosti — Přehled příloh projektu žádosti) pro výpočet finančního a nefinančního zdraví žadatele, případně pro hodnocení neziskových a příspěvkových organizací, a to k datu podání žádosti o dotační podporu. Kromě finančních výkazů, vyplněných na základě podaných daňových přiznání včetně příloh, předloží každý žadatel i formulář "Finanční plán projektu". Žadatel vyplní výhled do doby vyplacení (poslední části) dotace, nejméně však do konce roku 2005. Výhled vyplňuje žadatel vždy s ohledem na získání dotace, ale maximálně na pět let. Do finančního plánu projektu zohlední žadatel i požadovanou výši dotace.

Pokyny pro žadatele k vyplňování formulářů a veškeré finanční formuláře spojené s programy naleznete na internetových stránkách CzechInvestu jako finanční výkazy (včetně informací k vyplnění).

Technické upozornění pro uživatele: Pokud budete otevírat publikované soubory ve formátu MS Excel, zpravidla obsahují Makra, která souvisí s usnadněním vyplnění požadovaných údajů. Při otevírání těchto souborů můžete být vyzváni k povolení užívání maker, v tom případě vyberte volbu "Povolit makra". Tím, že hlášení obsahuje i zmínku o virech, mnoho uživatelů automaticky zvolí "Zakázat makra", čímž u MS Excel dojde k zakázání maker a funkčnost souborů tím může být narušena. Pokud budete soubory otevírat přímo v prohlížeči, odmítnutí maker většinou způsobí neotevření souboru.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppp-2004-2006/programy-podpory-z-oppp/program-podpor...


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V