Úvodní stránka

Publikováno:
13.1.2023
Autor:
Odbor PO1 a finančních nástrojů

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje dne 13. 01. 2023 výběrové řízení na pozice externích hodnotitelů pro vypracování odborných externích posudků projektů ve výzvách Specifického cíle 1.1 Rozvoj a posílení výzkumných a inovačních kapacit a zavádění pokročilých technologií Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost 2021 – 2027 (OP TAK) a programech Prioritní osy 1 (PO1 - Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace) Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014–2020 (OP PIK).


Výběrové řízení je otevřeno kontinuálně a příjem žádostí na pozice externích hodnotitelů probíhá v průběhu celého roku 2023.

 

Uchazeč o zařazení do databáze externích hodnotitelů musí splňovat tyto požadavky:

  • je státním občanem České republiky, popřípadě je cizím státním občanem (např. občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru) s tím, že veškerá komunikace bude probíhat výhradně v českém nebo slovenském jazyce;
  • je bezúhonný (bezúhonnost se dokládá u vybraných uchazečů k podpisu Dohody o provedení práce nebo Dohody o pracovní činnosti, a to výpisem z trestního rejstříku ne starším 3 měsíce);
  • dosáhl vysokoškolského vzdělání (preferovaně technického zaměření) s praxí minimálně 10 let;
  • má prokazatelné znalosti problematiky příslušného oboru (zvoleného CZ-NACE), pro který má zájem provádět expertní posouzení; výhodou jsou zkušenosti v oblasti hodnocení projektů financovaných z fondů EU/ČR;
  • bude zaregistrován v MS2021+;
  • disponuje platným osobním kvalifikovaným certifikátem (využití k registraci a elektronickému podpisu); předložil vyplněný formulář strukturovaného životopisu [docx, 83 kB], který je součástí této výzvy;

Nábor externích hodnotitelů je dvoukolový. Prvním kolem náboru je elektronická registrace prostřednictvím registračního formuláře a následně posouzení, zda uchazeč splňuje specifikované požadavky na hodnotitele. Uchazeči, kteří požadavky splní, budou školeni v oblasti metodiky, pravidel a obsahu jednotlivých Výzev.

Hodnotitelé budou vypracovávat posudky pro projekty ve výzvách a programech:

Inovace, Aplikace, Potenciál, Partnerství znalostního transferu, Spolupráce, Služby infrastruktury a Proof of Concept.

Pro úspěšné podání přihlášky do výběrového řízení je nutné:

Žádosti o status externího hodnotitele jsou podávány pouze prostřednictvím monitorovacího systému MS2021+, viz https://iskp21.mssf.cz/. Do systému je potřeba se registrovat a následně jeho prostřednictvím vyplnit a podat žádost o status hodnotitele v modulu Hodnotitel MS2021+.

Žádost o status externího hodnotitele je nutné podepsat s využitím kvalifikovaného elektronického certifikátu. Příručka pro žadatele o status externího hodnotitele je zveřejněna zároveň s touto výzvou.

Životopis uchazeč vloží do MS2021+ (záložka Dokumenty). V rámci vyplněného životopisu uchazeč volí maximálně 4 oblasti CZ-NACE, ve kterých disponuje relevantními znalostmi a odborností. Upozorňujeme uchazeče, že CZ NACE 72 – Výzkum a vývoj a CZ NACE 74 – Ostatní profesní, vědecké a technické činnosti, se pro účely losování externích hodnotitelů nepoužívají, proto je nutné volit CZ NACE ke konkrétní oblasti/oboru.  Dále je nezbytné, aby uchazeč zvolil odbornosti CZ NACE na úrovni celého čísla, a ne desetinného (např. CZ NACE 20 Výroba chemických látek a chemických přípravků).

Řídicí orgán provede následně posouzení předložených žádostí a vybraným uchazečům předloží návrh na uzavření Dohody o provedení práce nebo Dohody o pracovní činnosti.

Hodinová sazba pro hodnocení projektu je 550,- Kč, max. limit pro hodnocení žádosti o podporu je předpokládán mezi 12 a 18 hodinami na projekt, dle velikosti projektu.

Uchazeč podáním žádosti stvrzuje, že svou činnost bude vykonávat nestranně a přijme veškerá opaření, aby zabránil situacím, kdy je nestranné a objektivní provádění činnosti ohroženo z důvodů zahrnujících ekonomický zájem, politickou nebo národní příslušnost, rodinné nebo citové vazby nebo jakýkoli jiný společný zájem („střet zájmů“).

Zaměstnanec v MS2021+ před započetím samotného hodnocení posoudí, zda není dle výše uvedeného ve střetu zájmů ve vztahu k žadateli, jeho zástupci či projektu a následně u každého hodnoceného projektu potvrdí formou přijetí nominace k hodnocení, že z jeho strany nedochází ke střetu zájmů. V případě, že by ke střetu zájmů docházelo, neakceptuje zaměstnanec nominaci k hodnocení. V případě posudků vypracovávaných mimo MS2021+ doloží zaměstnanec vyplněné a podepsané Čestné prohlášení o nepodjatosti a mlčenlivosti elektronicky, dle pokynů Řídicího orgánu.

V případě, že si uchazeč, resp. zaměstnanec kdykoliv uvědomí nebo se dozví, že je ve střetu zájmů, je povinen o této skutečnosti neprodleně informovat Řídicí orgán a přerušit svou činnost do doby, než obdrží další pokyny.

Případné dotazy můžete zaslat prostřednictvím e-mailu na následující kontakty: po1@mpo.cz

 

Zasláním žádosti uděluje uchazeč souhlas se zpracováním poskytnutých osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2020 Sb., o ochraně osobních údajů, pro účely příslušného výběrového řízení.

 

Přílohy:

 

Příloha 1_Strukturovaný životopis_formulář [docx, 83 kB]

Příloha 2_ISKP21_Příručka registrace [pdf, 3297 kB]

Příloha 3_Příručka pro žadatele o status externího hodnotitele [pdf, 882 kB]



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/optak-2021-2027/aktualni-informace/vyzva-k-predkladan...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V