Úvodní stránka

Publikováno:
1.4.2021
Autor:
61130


Dne 30. března 2021 proběhlo prostřednictvím videokonference čtvrté jednání Platformy pro přípravu Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), které bylo uspořádáno v návaznosti na dopracování programového dokumentu OP TAK, ke kterému zároveň mohli partneři vyjádřit svá stanoviska. Účastníky jednání úvodem přivítal Pavel Juráš, vedoucí oddělení koncepcí, které je za přípravu OP TAK primárně odpovědné. Následně v prezentaci shrnul současný stav přípravy OP TAK a související klíčové body.

Nejprve informoval o aktuálním stavu vyjednávání unijní legislativy pro období 2021+ a shrnul nejdůležitější prvky v rámci fondů EU. Mezi ně patřila problematika tematické koncentrace, podpory velkých podniků, míry spolufinancování podle typu regionů, podmínek pro případné změny operačního programu, povinného příspěvku na klima, základních podmínek, využití finančních nástrojů, způsobilosti DPH, či novinek ve způsobu provádění auditů. Následně zrekapituloval kroky, které MPO provedlo od posledního jednání platformy a představil finanční rámce pro jednotlivé priority, specifické cíle a aktivity OP TAK. Závěrem zmínil otázky, které ještě zůstávají otevřené pro další jednání a rovněž předpokládaný harmonogram směřující ke schválení OP TAK ze strany vlády ČR, resp. Evropské komise.

Poté se slova ujal náměstek Sekce fondů EU Marian Piecha a vyzval účastníky jednání, aby se zapojili do diskuze, kterou dále moderoval. Jejím předmětem byla široká řada témat souvisejících se zaměřením OP TAK – čistá mobilita, problematika energetické účinnosti, podpora komplexních projektů, otázky duálního vzdělávání, využití integrovaných nástrojů či podpora ochrany duševního vlastnictví.

V následujících měsících bude text programového dokumentu OP TAK postoupen do vnitrorezortního a mezirezortního připomínkového řízení za účelem předložení OP TAK k hodnocení SEA a následného schválení programu vládou ČR, což umožní zahájení formálního procesu vyjednávání s Evropskou komisí.

Prezentace z jednání platformy je k dispozici ke stažení níže.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/optak-2021-2027/mpo-usporadalo-4--jednani-platformy-p...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V