Úvodní stránka

Publikováno:
29.3.2023
Autor:
oddělení koncepcí

Usilujete o podporu podnikatelského prostředí ve svém kraji, městě či obci? Máte zájem soutěžit se svým projektem v celoevropské soutěži a stát se inspirací pro ostatní?


Evropská komise vyhlásila již sedmnáctý ročník soutěže Evropské ceny za podporu podnikání, ve které oceňuje a odměňuje nejúspěšnější projekty veřejné správy zaměřené na podporu podnikání a podnikavosti v celé Evropě.

                                                  

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soutěž Evropské ceny za podporu podnikání slouží k objevování a oceňování nejúspěšnějších subjektů, které podporují podnikání v Evropě, představují nejlepší podnikatelské strategie a postupy, zvyšují povědomí o přidané hodnotě podnikání a povzbuzují a inspirují potenciální podnikatele.

 

Ceny jsou udělovány v následujících šesti kategoriích:

 

  • Podpora podnikatelského ducha:

Oceňuje iniciativy na národní, regionální nebo místní úrovni zaměřené na podporu podnikatelského myšlení, zejména mezi mladými lidmi a ženami.

 

  • Investice do kompetencí k podnikavosti:

Oceňuje iniciativy na národní, regionální nebo místní úrovni zaměřené na zlepšení podnikatelských, manažerských a zaměstnaneckých dovedností.

 

  • Podpora digitální transformace

Oceňuje iniciativy, které podporují digitální transformaci podniků, které jim umožňují vyvíjet, uvádět na trh a využívat digitální technologie, produkty a služby jakéhokoli druhu.

 

  • Zlepšení podnikatelského prostředí a podpora internacionalizace podnikání

Uznává inovativní politiky a iniciativy na vnitrostátní, regionální nebo místní úrovni, které činí z Evropy nejatraktivnější místo pro zahájení podnikání, jeho provoz, jeho růst a rozšiřování na jednotném trhu, zjednodušují legislativní a administrativní postupy pro podniky a uplatňují zásadu "zelenou malým a středním podnikům".

 

  • Podpora udržitelné transformace:

Oceňuje politiky a iniciativy na národní, regionální nebo místní úrovni, které podporují udržitelnou transformaci a environmentální aspekty, jako např. oběhové hospodářství, klimatická neutralita, čistá energie, účinné nakládání se zdroji nebo biologická rozmanitost, mimo jiné prostřednictvím udržitelného rozvoje dovednosti a vyhledávání partnerů, jakož i financování.

 

  • Zodpovědné a otevřené podnikání:

Oceňuje iniciativy státních orgánů nebo partnerství veřejného a soukromého sektoru na národní, regionální nebo místní úrovni, které podporují sociální odpovědnost malých a středních podniků. Tato kategorie zohlední také snahy o podporu podnikání znevýhodněných skupin, jako např. nezaměstnaní (zejména dlouhodobě nezaměstnaní), legální migranti, lidé se zdravotním postižením nebo osoby z etnických menšin.

 

Velká cena poroty může být vybrána z jakékoliv kategorie a bude udělena účastníkovi, který bude představovat nejvíce kreativní a inspirativní podnikatelskou iniciativu v Evropě.

 

Pokud jste národním, regionálním nebo místním orgánem nebo partnerstvím veřejného a soukromého sektoru z jakékoli země EU, přidružených zemí programu COSME nebo pracujete na úspěšné iniciativě, která podpořila hospodářství na národní, regionální nebo místní úrovni, neváhejte a zúčastněte se!

 

Soutěž probíhá ve dvou fázích. Úspěšné subjekty vybrané v národním kole soutěže se mohou ucházet o ocenění na evropské úrovni.

 

V evropském kole vybere mezinárodní porota vítěze každé kategorie a vítěze Velké ceny poroty. Slavnostní vyhlášení výsledků a udílení cen proběhne v listopadu 2023 v Bilbao v rámci konference SME Assembly 2023.

 

Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je národním koordinátorem této soutěže v České republice vyzývá k účasti v soutěži všechny orgány veřejné správy, kraje a města, jakož i partnerství veřejného a soukromého sektoru mezi státními úřady a podnikateli. O ceny se mohou ucházet projekty na podporu podnikání na národní, regionální či místní úrovni realizované minimálně v období posledních 15 měsíců.

Přihlášky do národního kola soutěže je možné zasílat do 14. července 2023 na adresu uvedenou v přihlášce: Přihláška EEPA 2023 [docx, 693 kB]

Více informací o soutěži naleznete na adrese: https://ec.europa.eu/growth/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en

 

Získejte bližší informace o národním kole soutěže od vašeho národního koordinátora:

 

Iniciativa Evropské komise,

GŘ pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky

 

 

Elina Valerie Lunova

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Odbor strukturálních fondů

Politických vězňů 20

110 00 Praha 1

Česká republika

E - mail:      lunova@mpo.cz

Telefon:      +420 224 85 2658

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/male-a-stredni-podnikani/eu-pro-msp/evropske-ceny-za-podporu-podnikani-2023--273...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V