Úvodní stránka

Publikováno:
4.11.2013
Autor:
odbor 61300

Evropský týden malých a středních podniků od 25. do 30. listopadu 2013

V rámci spolupráce Ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory ČR, koordinátory Evropského týdne malých a středních podniků 2013 (SME WEEK 2013) pro Českou republiku, si Vás dovolujeme informovat o možnosti zapojit se do této celoevropské aktivity, která se v letošním roce uskuteční v týdnu od 25. do 30. listopadu 2013.

Jde o každoročně probíhající kampaň Evropské komise pro koordinaci aktivit zaměřených na podporu malých a středních podniků. Cílem této kampaně je informovat podnikatele o možnostech podpory jejich aktivit na evropské, národní a regionální úrovni a rovněž povzbudit potenciální podnikatele, především mladé lidi, aby si zvolili podnikání jako svoji profesní dráhu.

Nedílnou součástí Evropského týdne je možnost sdílet zkušenosti a podnikatelské nápady s ostatními zástupci malých a středních podniků. Kampaň probíhá v 37 zemích (28 členských státech EU, v Albánii, Černé Hoře, na Islandu, v Izraeli, Lichtenštejnsku, Makedonii, Norsku, Srbsku a Turecku). Tím je zajištěno, že veškeré akce a aktivity, na celostátní, regionální nebo místní úrovni, se budou odehrávat co nejblíže stávajícím i potenciálním podnikatelům.

Do Evropského týdne malých a středních podniků 2013 se mohou zapojit orgány veřejné správy, podnikatelská sdružení, instituce zabývající se podporou podnikání, stávající i potenciální podnikatelé, vzdělávací instituce, obchodní organizace, studenti i mladí lidé atd.

Akce na podporu podnikání jsou registrovány prostřednictvím webových stránek této kampaně http://ec.europa.eu/sme—week/ a na těchto stránkách mohou zároveň podnikatelé získat informace o aktivitách konaných na jejich podporu, kterých se mohou zúčastnit.

Může se jednat o konferenci, seminář, přednášku, workshop, veletrh, den otevřených dveří, soutěž, veřejné představení, setkání podnikatelů a mnohé další.

Samotný Týden malých a středních podniků 2013 bude probíhat ve dnech 25. — 30. listopadu 2013 hlavními akcemi v Bruselu a ve Vilniusu. Ostatní akce však nemusí probíhat pouze v oficiálním termínu konání Evropského týdne, ale mohou být realizovány kdykoliv až do konce kalendářního roku 2013.

U příležitosti konání Evropského týdne MSP zpracovala Evropská komise také brožuru s profily vybraných evropských podnikatelů, jejichž úspěšné podnikatelské příběhy mají být inspirací všem současným i začínajícím podnikatelům. Aktuální verze brožury byla vydána na roky 2012 až 2013 a jejím podtitulem je Evropské malé a střední podniky jako mistři v mezinárodním měřítku a obsahuje tak profily malých a středních podnikatelů, kteří svými výrobky či službami uspěli v globální konkurenci z celého světa. Tištěná verze brožury je k dispozici v sídle Hospodářské komory České republiky, elektronická verze brožury je pak ve všech jazykových mutacích k dispozici na stránkách Evropské komise věnovaných tomuto projektu:http://ec.europa.eu/sme—week/.

Loňský Evropský týden malých a středních podniků (2012)

Loňský ročník kampaně Evropský týden malých a středních podniků proběhl ve dnech 15. až 21. října 2012. Na evropské úrovni se jako hlavní akce v rámci této kampaně uskutečni dne 17. října v Bruselu tzv. Evropský summit MSP. Tématem tohoto summitu byla problematika podnikání žen a mezi témata diskutovaná v rámci tohoto summitu patřila především dostupnost podnikatelského vzdělání a zlepšování podnikatelského ducha u žen podnikatelek či dostupnost financování pro podnikání žen.

Dále se v roce 2012 v Evropě konalo v rámci Týdne MSP více než 1 500 akcí na podporu podnikání. Příkladem může být akce nazvaná "Standardy účetního výkaznictví pro MSP v Turecku" konaná ve městě Antalya v Turecku, putovní akce "Your Big Business Idea" pořádaná v 5 městech Irska, seminář na téma "Ženy a podnikání" pořádaný v Srbsku, konference "Miliarda na inovace v MSP v roce 2012" pořádaná v 11 městech Polska či konference "Hovoříme jazykem obchodu EU" konaná v Rumunsku.

V České republice proběhlo v roce 2012 v rámci Týdne MSP celkem 27 akcí na podporu podnikání. Mezi nejvýznamnější akce patřila například networkingové Mezinárodní setkání podnikatelů v Ostravě, pořádané Krajskou hospodářskou komorou moravskoslezského kraje, seminář aktuální možnosti a nástroje podpory MSP organizovaný Technologickým inovačním centrem ČKD Prahy, sídlící v bývalém areálu ČKD v Praze Vysočanech, Mise firem do Rumunska pořádaná Technologickým centrem akademie věd ČR či série veletrhů s názvem EU na dosah, pořádaná Stálým zastoupením Evropské komise v České republice

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/male-a-stredni-podnikani/eu-pro-msp/evropsky-tyden-malych-a-strednich-podniku-20...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V