Úvodní stránka

Publikováno:
1.12.2019, (archivovaná zpráva)
Autor:
71400

[Aktualizováno 04. 10. 2022] Informace pro Příjemce z programu TRIO k předložení ročního Přehledu o financování projektu výzkumu a vývoje a Přehledu financování po ukončení projektu


V souladu s podmínkami Smlouvy o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu na podporu výzkumu a vývoje informujeme o povinnosti vyplnění a předložení Přehledu o financování projektu výzkumu a vývoje za rok 2022 nejpozději do 31. ledna 2023.

Vzor přehledu o čerpání finančních prostředků za rok 2022 v excelu spolu s instrukcemi na jeho vyplnění je uveden v přílohách tohoto článku. Vyplněný formulář je povinen žadatel zaslat prostřednictvím datové schránky (Datová schránka MPO: bxtaaw4) a rovněž také elektronicky na e-mailovou adresu Vašeho projektového manažera a v kopii na e-mail kucerovar@mpo.cz. Zaslání přehledu pouze e-mailovou adresu není pokládáno za řádné splnění povinnosti dané Smlouvou.

Upozorňujeme, že při vyplňování přehledu o financování musí být dodržena nejen míra podpory za jednotlivé účastníky, ale též míra podpory za celý projekt, která nesmí být vyšší, než ta uvedená v údajích dle Smlouvy. Při vyplňování přehledu je nutno zaokrouhlovat uváděné částky na celá čísla.

Pokud nebyl s MPO dohodnut jiný postup, nevyčerpané finanční prostředky z dotace poskytnuté pro rok 2022 u končících projektů je nutno vrátit na bankovní účet MPO č. 19-1525001/0710 s variabilním symbolem 71430 nejpozději do 15. února 2023. Informaci o zaslané vratce je nutno avizovat předem na adresu kucerovar@mpo.cz a v kopii na e-mailovou adresu Vašeho projektového manažera.

Nedodržení výše uvedených termínů bude považováno za porušení rozpočtové kázně podle § 44 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech.

 

Zároveň si dovolujeme upozornit na termíny a povinností vyplývajících ze Smlouvy

  • Do 15. ledna 2023 poskytnout Roční zprávu s oponentním posudkem nezávislého oponenta*. Podepsaný výtisk roční zprávy o realizaci a výsledcích projektu v průběhu kalendářního roku řešení zašlete prostřednictvím datové schránky (Datová schránka MPO: bxtaaw4) a na email VaV@mpo.cz 
  • Do 31. března 2023 poskytnout Zprávu auditora k čerpání vynaložených finančních prostředků na řešení jednotlivých projektů. V příloze Vám zasíláme informaci o doporučeném zaměření a rozsahu auditorské zprávy. Tyto pokyny naleznete taktéž na našem webu v článku „Informace a dokumenty k realizaci projektů programu TRIO“. Příjemce má pro vypracování auditorské zprávy dvě možnosti. Jeden auditor může provést audit celého projektu u všech účastníků projektu. Druhá možnost je provedení auditu každého účastníka projektu zvlášť a výsledné tři audity poté koordinátor společně zasílá na MPO. Je také možné audity dalších účastníků vložit do příloh auditu koordinátora, pokud s tím jeho auditor bude souhlasit. Z auditu musí však být vždy jasně patrné, zda je auditován celý projekt, nebo jen jeho část.
  • Příjemce je povinen odvést poskytovateli na bankovní účet č. 19 - 1525001 / 0710 případné úroky z části poskytnuté účelové podpory uložené na samostatném bankovním účtu vždy do 15. února následujícího roku po připsání účelové podpory a neprodleně o této skutečnosti informovat poskytovatele. Povinnost odvodu se nevztahuje na úroky, které za příslušný kalendářní rok nepřesáhnou 500 Kč v jednom projektu u jednoho účastníka.

 

*Každý posudek musí být opatřen čestným prohlášením oponenta o jeho nepodjatosti vůči projektu, příjemci a dalším účastníkům projektu

 

Aktualizace

04.10.2022 - Úprava části "přílohy ke stažení" - Přehled čerpání prostředků na podporu projektů výzkumu a vývoje
01.10.2021 - Úprava části "přílohy ke stažení" - Přehled čerpání prostředků na podporu projektů výzkumu a vývoje
08.09.2021 - Úprava části "přílohy ke stažení" - Přehled čerpání prostředků na podporu projektů výzkumu a vývoje
05.10.2020 - Úprava části "přílohy ke stažení" - Přehled čerpání prostředků na podporu projektů výzkumu a vývoje



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/podpora-vyzkumu-a-vyvoje/financni-vyporadani-prostredku-na-podporu-projektu-vyzk...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.