Úvodní stránka

Publikováno:
5.2.2024
Autor:
Odbor výzkumu, vývoje a inovací

Ministerstvo průmyslu a obchodu stanovuje příjemcům podpory na výzkum, vývoj a inovace (VaVaI) termíny pro předávání dat o výsledcích do 22. 4. 2024 pro výsledky výzkumných organizací a do 28. 6. 2024 pro výsledky ostatních příjemců podpory.


Podle ustanovení § 12 odst. 1 a podle § 31, odst. 1, odst. 3 a odst. 6 zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, je podpora poskytována za podmínky zveřejňování pravdivých a včasných informací o projektech a aktivitách výzkumu, vývoje a inovací, včetně informací o jejich výsledcích. Příjemci podpory mají povinnost předávat Ministerstvu průmyslu a obchodu (dále MPO) jako poskytovateli této podpory údaje o výsledcích řešení projektů a výzkumných aktivit, jejichž podpora byla ukončena v roce 2023, tedy zejména ukončených projektů v programu The Country for The Future (kód programu FX). MPO stanovuje dva termíny pro předávání dat od předkladatelů (příjemců) nejpozději do 22. 4. 2024 pro výsledky výzkumných organizací (VO), a do 28. 6. 2024 pro výsledky ostatních příjemců podpory (podniky).

Informace se předávají prostřednictvím Informačního systému výzkumu, vývoje a inovací (dále IS VaVaI verze 3.3.0) v informační oblasti RIV (Rejstřík Informací o Výsledcích) na stránce www.isvavai.cz, jehož správcem a provozovatelem je odbor informatiky Úřadu vlády ČR.

Kontaktní osobou ke zpracování dodávek RIV24 u projektů financovaných z programu   The Country for the Future a u institucionální podpory na rozvoj výzkumné organizace je Ing. Pavel Knopp, Ministerstvo průmyslu a obchodu, odbor 71400, tel. +420 224 853 465, e-mail: pknopp@mpo.cz.

Ohledně dodávek dat RIV24 z projektů financovaných z programů ESIF (operační programy OP PIK, OP TAK) se obracejte na odbor strukturálních fondů, který zastupuje Ing. Zuzana Pleštilová tel.: +420 224 855 242; e-mail: plestilova@mpo.cz.

 

Všeobecné podmínky sběru dat do RIV v roce 2024

Pro vkládání a sběr dat do RIV v roce 2024 je k dispozici administrační rozhraní, a to aplikace příjemců dotací VaVER, která umožní příjemci vyplnit potřebné údaje v předepsaném formátu. Registraci do tohoto editačního rozhraní je možné provést pouze na uvedené stránce  www.isvavai.cz/prijemce/registrace.

Budoucí předkladatel výsledků RIV24 za příjemce vyplní všechny povinné údaje (IČO organizace/organizační jednotky, hlavní poskytovatel, jméno a příjmení uživatele, mobilní telefon, email). Po odeslání vyplněného formuláře se předkladatel zařadí do fronty uchazečů o registraci. V dalším kroku předkladatel obdrží mailovou zprávu, jejímž prostřednictvím pak vyplní svoje přístupové heslo do aplikace VaVER, a poté se již mohou do této aplikace kdykoliv přihlásit. Do registračního formuláře uvádějte pouze svoji pracovní emailovou adresu. Používat free-mail k registraci do aplikace je zakázáno. Při případných technických i jiných potížích s aplikací VaVER lze kontaktovat příslušného správce aplikace na mailu: jana.fiacanova@vlada.gov.cz.

Pravidla pro přípravu a předávání nových výsledků v roce 2024, popis údajů předávaných do RIV, způsob vyřazování záznamů o výsledcích z RIV, definice druhů výsledků, změny týkající se dříve předávaných výsledků, příklady předávání povinných dat do RIV jsou prezentovány v manuálech viz odkazy na konci tohoto článku.

Pro povinnou kontrolu vytvořených dodávek dat je na www.isvavai.cz (nápověda IS VaVaI) k dispozici webová kontrolní služba. Využitím tohoto nástroje lze zkontrolovat validaci povinných dat uložených ve vytvořené dodávce RIV24. Případná chybová hlášení jsou označena vykřičníky žlutou barvou. Nejčastěji jde o chybu, že nebylo vyplněno některé povinné pole. Dodávány do RIV budou pouze zveřejnitelné údaje o existujících, doložitelných a ověřených výsledcích. Při vykázání např. 2 výsledků projektu jedním předkladatelem, které jsou shodného druhu (např. Gprot.), se tyto výsledky musí lišit, když ne jinak, tak minimálně ve svém názvu nebo popisu. Za každého předkladatele předává MPO do RIV jednu (i více) dodávku dat, příp. její další verze.

Kontrola již zaregistrovaných výsledků do IS VaVaI (informační oblast RIV)

Na webové stránce www.isvavai.cz/riv přejděte na funkci Rozšířené vyhledávání. Ve formuláři zaškrtněte Doplňkovou funkci vyhledávání v zeleném rámečku (umožní vyhledat nejen konsolidované/sjednocené výsledky, ale všechny výskyty výsledků tak, jak byly předány do RIV). Doporučený postup: vyberte dodavatele dat (poskytovatele, kterému jste předali výsledky), v sekci Předkladatel doplňte Vaše IČ, příp. kód organizační jednotky, v sekci Výsledek zadejte Rok sběru dat a vyhledejte v databázi. Zobrazí se seznam vyhledaných výsledků. Tento seznam vyhledaných výsledků lze vygenerovat rovněž ve strojově čitelné podobě ve formátech *.xml, *.ods nebo *csv prostřednictvím tlačítka EXPORT.

Pokud dodávka RIV24 nesplní základní povinnosti sběru dat do RIV (nastane tím nevalidní stav), tak bude tato dodávka RIV24 (často jen jednotlivé výsledky) poskytovatelem zamítnuty a příslušnému správci vráceny v IS VaVaI se zdůvodněním a výzvou k opravám. Když záznamy výsledků poskytovatel zamítne, tak se to uvede rovnou u předkladatele v záložce se stavem „Z“ – zamítnuto. Na úvodní stránce aplikace VaVER vidí každý uživatel tabulku se stavem svých záznamů výsledků.

Druh výsledku Inovace (datové pole R96)

Datové pole R96 je výhradně určeno pro inovační projekty podpořené z programu The Country for The Future. Pro druh výsledku I – Inovace se rozlišují tyto 4 poddruhy výsledků: Iv – inovace výrobku (A), Is – inovace služby (B), Ip – inovace vnitřních procesů /postupů/ v podniku (C), Io – organizační inovace (E).                                                

Návaznosti výsledku na výzkumné aktivity

Předkladatel uvádí návaznosti výsledku na všechny výzkumné aktivity, při jejichž řešení u tohoto předkladatele bylo výsledku dosaženo. Výzkumnou aktivitou se konkrétně rozumí: nejčastěji projekt evidovaný v CEP nebo výzkum s institucionální podporou na rozvoj výzkumné organizace atd. Předkladatel nemůže uvést návaznost na výzkumnou aktivitu, na jejímž řešení se nepodílel. Také nelze uvádět návaznost na výzkumnou aktivitu, která byla zahájena později než v roce uplatnění výsledku.

Pokud výsledek vznikl řešením výzkumné aktivity, na kterou byla poskytnuta podpora podle zákona č. 130/2002 Sb., a tedy daný projekt se nachází ve veřejné databázi IS VaVaI, pak do pole RVP – projekty CEP vyplníte identifikační kód projektu přesně tak, jak je zapsán ve veřejné databázi IS VaVaI na webové stránce: www.isvavai.cz/cep (pokud vyplníte jiný než zveřejněný kód projektu, např. vaše interní názvy, pak integrovaná kontrolní služba bude hlásit chybu). Dále se nesmí kombinovat podpora "podle zákona" s podporou "bez zákona" (s výjimkou u typu velká výzkumná infrastruktura, u které je jejich kombinace povolena).

Aktualizované manuály pro oblast RIV nalezete na adrese www.isvavai.cz viz níže:

https://www.isvavai.cz/dokumenty/definice_druhu_vysledku.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/RIV24_3.3.0_v2.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/ManualVAVER_3.3.0_prijemce_v1.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/ManualVAVER_3.3.0_spravce_v1.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/ChybovaHlaseni_WKS_3.3.0_v1.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/FAQ_VAVER_2024_v2.pdf

https://www.isvavai.cz/dokumenty/StrukturyXML_2024_3.3.0_v1.pdf



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/podpora-vyzkumu-a-vyvoje/novinky-a-aktuality/podminky-a-terminy-sberu-dat-o-vysl...

Výsledky firem - tržby, zisk

dnes 11:38 Photon zveřejnil kvartální výsledky (Česká spořitelna) Akcie v ČR
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V