Úvodní stránka

Publikováno:
14.7.2017
Autor:
41100

Vláda schválila Metodiku měření a přeměřování administrativní zátěže podnikatelů (verze 2.1) společně s Prováděcími pokyny


Vláda na svém zasedání dne 10. července 2017 schválila usnesením vlády č. 505 materiál Informace o snižování administrativní zátěže podnikatelů za rok 2016 (materiál), který obsahoval také aktualizované Prováděcí pokyny k Metodice měření a přeměřování administrativní zátěže podnikatelů (verze 2.1) vypracované v rámci Přeměření 2016. Materiál připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s ostatními ministerstvy a ostatními úřady státní správy na základě usnesení vlády č. 590 ze dne 27. června 2016.

Nově schválené Prováděcí pokyny k Metodice měření a přeměřování administrativní zátěže podnikatelů (verze 2.1) doplňují Metodiku měření a přeměřování administrativní zátěže podnikatelů (verze 2.0) společně s prováděcími pokyny. Tato Metodika byla schválena usnesením vlády č. 595 dne 9. srpna 2013, jímž bylo resortům uloženo při hodnocení dopadů připravovaných právních předpisů na podnikatelské prostředí vždy využívat tuto Metodiku. Prováděcí pokyny (verze 2.0) byly vytvořeny v průběhu realizace projektu Přeměření v roce 2013 pro praktické užití Metodiky vycházející ze Standardního nákladového modelu užívaného při výpočtu administrativní zátěže.

V roce 2016 byla Metodika provázána s materiálem Metodika pro měření celkových nákladů pro plnění povinností vyplývajících z regulace vycházejícím z odborné studie Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD Regulatory Compliance Cost Assessment Guidance – 2014),  na jehož přípravě se v rámci meziresortní pracovní skupiny podílelo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo financi, Ministerstvo vnitra, Úřad vlády ČR a Český statistický úřad. Materiál je k dispozici na https://www.vlada.cz/assets/ppov/lrv/ria/metodiky/Nakladova-metodika-_UV-2016-05-10_-finalni-verze.pdf.

V Prováděcích pokynech k Metodice (verze 2.1) došlo oproti Prováděcím pokynům k Metodice (verze 2.0) k aktualizaci průměrné hrubé hodinové sazbě mezd, která je doporučována pro výpočet administrativní náročnosti pro plnění informačních povinností plynoucích z právních předpisů, na hodnotu 180,13 Kč/hod. a došlo k jejímu zafixování do provedení příští aktualizace Prováděcích pokynů. Do Prováděcích pokynů k Metodice (verze 2.1) byla formou revizí zapracována rovněž skutečnost, že při Přeměření 2016 byly do sledování zahrnuty také povinnosti vyplývající i z nařízení EU. Metodika (verze 2.1) tvoří přílohu č. 5 schváleného materiálu.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/regulace-podnikani-a-snizovani-administrativni-zateze/snizovani-administrativni-...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V