Úvodní stránka

Publikováno:
14.9.2021
Autor:
61020


Pozvánka na konferenci

 

Olomouci se ve dnech 20. – 21. září 2021 Clarion Congress Hotelu Olomouc uskuteční první ročník národní konference na téma „Cirkulární ekonomika v praxi“. Konferenci pořádá sekce fondů EU Ministerstva průmyslu a obchodu.

Dopolední blok konference zahájí náměstek ministra průmyslu a obchodu pro sekci fondů EU Marian Piecha a zároveň představí činnosti MPO v oblasti cirkulární ekonomiky. „Cirkulární ekonomika je pro mě velké téma. Je to téma, kterým chceme otevřít nové programovací období a rozšířit paletu našich programů.“ uvádí náměstek ministra pro EU fondy Marian Piecha.

Konference se v dopoledním bloku prvního dne zúčastní zástupce Evropské komise, který představí činnosti v oblasti cirkulární ekonomiky (CE), zástupce Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP), který představí dotační podporu MŽP v oblasti CE, zástupce Ministerstva zemědělství ČR představí aktivity v oblasti CE a člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR přiblíží problematiku CE v průmyslovém odvětví.

V odpoledním bloku zástupci Visegrádské čtyřky z Ministerstva životního prostředí Slovenské republiky, Ministerstva inovací a technologií Maďarska, Ministerstva životního prostředí Polska představí praxi v CE včetně Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, které seznámí s metodami, postupy, technologiemi pro uplatňování principů CE.

závěrečném panelu první den vystoupí viceprezident Hospodářské komory ČR s tématem Pomoci podnikům při exportu výrobků, technologií a know how v oblasti CE, člen Představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků a zástupce společnosti KUNST s r. o., oceněné za nejlepší podnikatelský projekt roku 2019, uzavře den prezentací na téma CE v oblasti průmyslových odpadních vod.

Dopolední blok druhého dne konference je zaměřen na CE praxi ve vybraných společnostech (BRENS EUROPE, a. s.-Kolejový absorbér hluku s funkcí retence vody BRENS STERED, NAFIGATE Corporation a.s.-Cirkulární biotechnologie: Cesta od odpadů k high-end produktům, ERC-TECH a.s. Výrobek Envibeton, zpracování stavebních a demoličních odpadů) a projektech (Sklárna Janštejn, s.r.o.-Projekt BROKISGLASS, Ing. Jan Hába-Projekt “TrafinOil”) a zahájí ho Česká asociace oběhového hospodářství, z. s.


Zapojte se do diskuse, mimo jiné k následujícím tématům, souvisejícím s oběhovým hospodářstvím:

Jaké jsou rámce programovacího období 2021–2027?

Co skutečně znamená „chytřejší“, „ekologičtější“, „oběhové hospodářství“ a „energetická transformace“ pro národní ekonomiky?

Jak transformovat tyto rozsáhlé nápady na místní řešení?

Jak formulovat programy, projekty a ukazatele tak, aby reagovaly na faktické potřeby a výzvy?


Pro registraci na konferenci využijte online formulář. Registrace je bezplatná a bude otevřena do vyčerpání kapacity sálu, nejpozději však do 17. září 2021.

Program konference v českém jazyce [docx, 127 kB] a v anglické verzi conference program in English [docx, 120 kB] bude průběžně aktualizován.

Pozvánka na konferenci [pdf, 203 kB].

Tlumočení  čj <-> aj bude zajištěno.

Těšíme se na Vaši návštěvu a též na sdílení Vašich zkušeností z oblasti Cirkulární ekonomiky/Oběhového hospodářství realizované nebo zamýšlené v rámci činnosti nebo dalších aktivit Vašeho podniku, firmy, živnosti, obce nebo školy.

Na základě platných opatření a doporučení s ohledem na pandemii onemocnění covid-19 bychom Vás rádi požádali, abyste s sebou měli některý z těchto dokumentů: potvrzení o negativním PCR testu (staré max. 7 dní), antigenním testu (staré max. 72 hodin), o prodělání onemocnění covid-19 v době ne delší než 180 dní před dnem konání akce nebo o dokončeném očkování proti onemocnění covid-19 (14 dní od absolvování 2. dávky očkování). Během akce vyžadujeme zakrytí dýchacích cest respirátorem/ nano rouškou.

Tým fondů EU

 



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/aktualni-informace/pozvanka-na-prvni-...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V