Úvodní stránka

Publikováno:
15.10.2019
Autor:
61140

Dne 1. 10. 2019 proběhlo slavnostní zahájení provozu budovy H2 v lokalitě úspěšné průmyslové zóny, industriálním parku Borská pole. Městem vlastněná společnost Vědeckotechnický park Plzeň (VTP) po rozšíření spravuje již více než 10 000 m2 čtverečních kancelářských, poloprovozních a laboratorních prostor.


Slavnostního ceremoniálu se mimo jiných význačných hostů zúčastnil náměstek ministra průmyslu a obchodu Marian Piecha, který vedl delegaci zástupců MPO a API, primátor města Plzně Martin Baxa, předseda představenstva VTP a.s. Petr Chvojka a provozní ředitel společnosti MBtech Bohemia s.r.o. Stamatios Stamatiadis jako zástupce budoucího nájemce celého objektu H2. Společnost MBtech Bohemia s.r.o. je jedním z největších poskytovatelů inženýrských služeb v automobilovém, železničním, leteckém, důlním i obranném průmyslu.

Intenzivní práce na přípravě a realizaci výstavby započaly již v roce 2016. Závěrem roku 2017 byla podána žádost o dotaci na výstavbu do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v rámci, která prošla příslušným hodnocením, a v srpnu 2018 bylo podepsáno Rozhodnutí o přidělení dotace ve výši 50 % předpokládaných způsobilých výdajů ve výši 51 355 500 Kč. Stavba nového objektu byla zahájena 19. 7. 2018 a přesně dle harmonogramu předána 10. 9. 2019. Projekt byl realizován v rámci programu podpory Služby infrastruktury.

Náměstek ministra Marian Piecha v úvodu prozradil, že byl u slavnostního otevření jedné z budov VTP již v roce 2008 a některé z dnes již zasídlených budov byly tehdy pouhým ocelovým skeletem. Poté hovořil o smysluplnosti podpory výzkumu, vývoje a inovací zejména v prostředí vědeckotechnických parků, které dokáží přitáhnout zajímavé projekty a významné světové společnosti.

 „Vědeckotechnický park vznikal před více než deseti lety a byl to velmi odvážný počin. V té době byla myšlenka vědeckotechnických parků v zárodku. Já jsem rád, že město Plzeň, tak jako i v jiných oblastech, bylo i tady vpředu. Je to místo, kde mají sídlo firmy, které se zaměřují na výzkum a na vývoj. Nejsou závislé na tom, jak rychle se mění světový trh, ale naopak určují trend,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa. Připomněl, že v areálu sídlí řada velmi úspěšných firem, které zaměstnávají především pracovníky s vysokoškolským vzděláním z Plzně, zejména pak absolventy Západočeské univerzity v Plzni.

Výstavbou nové budovy opět vzrostla kapacita inovační infrastruktury v Plzni. Nabídka je rozšířena o téměř 1 173 m2 ploch k pronájmu. Ačkoliv jsou tyto prostory již nyní určeny pro jediného nájemce, díky optimalizaci využití stávajících prostor dojde k uvolnění části v současné době obsazených kapacit, které budou moci být poskytnuty malým a středním inovačním firmám. Inovační infrastruktura v Plzni se díky nové budově opět kvalitativně i kvantitativně posune o krok kupředu.


Galerie



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/aktualni-informace/zastupci-mpo-a-api...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V