Úvodní stránka

Publikováno:
26.9.2017
Autor:
61500 Lysý

Dne 19. září 2017 se v prostorách Technologického centra AV ČR uskutečnil seminář k výzvě OP PIK APLIKACE – Clean Sky 2.


Dne 19. září 2017 se v prostorách Technologického centra AV ČR konal seminář k výzvě OP PIK APLIKACE – Clean Sky 2. Cílem semináře bylo zvýšit povědomí o možnostech zapojení do plánované výzvy v oboru letectví, která bude v prosinci 2017 vyhlášena v rámci Programu APLIKACE OP PIK. Seminář uspořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Technologickým centrem AV ČR, Asociací leteckých výrobců (ALV) a partnery programu Clean Sky 2 z ČR. Seminář byl určen především pro technologické firmy, výzkumné organizace a univerzity, profilující se v ČR v oblasti letectví a přidružených oborech.

V prvním bloku semináře představili paní Marcela Příhodová, vedoucí oddělení podpory vazby na komunitární programy, a pan Martin Švolba, ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací, oba z Ministerstva průmyslu a obchodu, celkovou genezi a okolnosti spolupráce ČR se společnou technologickou iniciativou Clean Sky 2, stejně jako detailnější informace o plánované výzvě v rámci programu APLIKACE. Celková alokace plánované výzvy, kde jsou způsobilými žadateli pouze letecké společnosti mimo hl. město Praha, by měla dosáhnout celkem 400 mil. Kč, dotace na jeden projekt pak 1 - 50 mil. Kč.

Na prezentace představitelů Ministerstva průmyslu a obchodu navázal se svým příspěvkem předseda vědeckotechnické rady ALV pan Zbyněk Hruška, který zdůraznil důležitost programu Clean Sky 2 pro další rozvoj leteckého průmyslu v ČR a upozornil na vysoký inovační potenciál, kterým český letecký průmysl disponuje. Do širšího kontextu rámcového programu Horizont 2020 zasadila program Clean Sky 2 paní Michaela Vlková z Technologického centra AV ČR, která zároveň účastníky semináře seznámila s úspěšností českého leteckého průmyslu v celém rámcovém programu i programu Clean Sky 2.

Závěrečný blok semináře patřil paní Marcele Sapákové, reprezentantce partnerů programu Clean Sky 2 z ČR, která vyzdvihla přínosy účasti českých firem v programu Clean Sky 2 a představila konkrétní témata výzkumně vývojových projektů, komplementárních k programu Clean Sky 2. Celý seminář byl uzavřen networkingem mezi jednotlivými zúčastněnými leteckými společnostmi, které se vzájemně informovaly o možnostech spolupráce, a to jako tzv. lídři, core partneři a partneři.

Semináře se zúčastnily jak velké firmy v oblasti leteckého průmyslu, tak i malé a střední podniky, výzkumné organizace, univerzity a další, namátkou např. Honeywell International, Jihlavan, Evektor, GE Aviation Czech, Jihostroj, New Space Technologies, KRILL.B.P., Mesit Aerospace, První brněnská strojírna Velká Bíteš, MVVS, Moravský letecký klastr, VUT Brno, ČVUT Praha, SVUM či VZLÚ.

Na úspěšný pražský seminář naváže další tematicky obdobný seminář, který se bude konat dne 31. října 2017 v Brně. Bližší informace k tomuto semináři naleznete na https://www.jic.cz/akce/jic-120-vterin-clean-sky/.



Zdroj datwww.mpo.cz
Originálmpo.cz/cz/podnikani/dotace-a-podpora-podnikani/oppik-2014-2020/konference-a-seminare-v-ramci-op-pik/...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V